Izvor: Sandžak press arhiva vesti 12.12.2017

Samo u Sandžaku – Vatrogascima ukrali crijeva dok su gasili požar

Sandžak press 12.12.2017
Poslovni objekat popularno nazvan „Sarajka“ pretrpio je značajnu materijalnu štetu sat vremena iza ponoći između nedjelje i ponedjeljka, ali to nije omelo lopove da iskoriste priliku PLjEVLjA – Dok su gasili poslovni objekat „Sarajku“… »

Zasjedanje 45. skupštine Stalne konferencije gradova i općina Srbije

Sandžak press 12.12.2017
Državni sekretari u Vladi Republike Srbije Edin Zećirović i Zaim Redžepović, kao i pomoćnik direktora u Upravi za vjere dr. Ferid Bulić danas su prisustvovali Skupštini Stalne konferencije gradova i općina – Saveza gradova i općina Srbije u… »

Novi slučaj malih boginja u Tutinu, u Novom Pazaru broj stagnira

Sandžak press 12.12.2017
Novi slučajevi oboljevanja od malih boginja u Novom Pazaru za sada nisu zabilježeni, dok je u Tutinu ova bolest registrovana kod još jednog djeteta, rečeno je danas radiju Sto plus u novopazarskom Zavodu za javno zdravlje. Direktor ove zdravstvene… »

Veterinarska stanica se nudi na prodaju

Sandžak press 12.12.2017
Ministarstvo privrede oglasilo je prodaju Veterinarske stanice u Novom Pazaru metodom prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem koje će se održati 28. decembra, saznaje radio Sto plus. Procenjena vrednost kapitala jedine veterinarske stanice na… »

Vijećnici usvojili rebalans budžeta za tekuću te budžet Novog Pazara za narednu godinu

Sandžak press 12.12.2017
Nacrt odluke o trećem rebalansu budžeta za tekuću godinu, Nacrt budžeta za narednu te plan rada Štaba za vanredne situacije samo su neke od važnih tačaka koje je na redovnoj sjednici usvojilo Gradsko vijeće Novog Pazara. Vijećnici su donijeli i… »

Odron zatrpao magistralu kod Nove Varoši

Sandžak press 12.12.2017
Veliki odron zatrpao je u utorak u ranim jutarnjim časovima jednu saobraćajnu traku na magistralnom putu koji vodi od Bistrice prema Novoj Varoši kod mjesta Draževići, dok je nekategorisani lokalni put koji ide prema zaseoku Boranijaševići… »

Sa njima dvojicom nikad nije dosadno, Mihajlović istjerao Ljajića iz ekipe!

Sandžak press 12.12.2017
Ne vrijedi, ovaj odnos toplo-hladno je nekako sudbina kada su njih dvojica u pitanju! Mnogi su se začudili sinoć što Adem Ljajić nije ni na klupi. Provlačilo se da je Mihajlović nezadovoljan njegovom formom, prije desetak dana je rekao da igra sa… »

Delegacija iz Sandžaka na obilježavanju Nacionalnog dana Katara

Sandžak press 12.12.2017
Dan državnosti Katara obilježen je svečanošću u Beogradu koju je organizirao ambasador te zemlje u Srbiji Mubarak bin Fahad Al Tani. Na poziv Njegove ekselencije gospodina Tanija, svečanosti je prisustovala delegacija BDZ Sandžaka predvođena… »

Novi Pazar – Evo gdje će u Srijedu doći do nestanka struje

Sandžak press 12.12.2017
Sutra (Srijeda) će doći do nestanka električne energije u Novom Pazaru, tačnije u naselju ispod hamama ( ul. DR. Tirise, ul. 7 juli i pocetak ul. 1 maj ), kao i u mjestima Kuzmičevo, Joše, Dramiće i Tenkovo, od 8-16h.… »

Pogledajte kako se Muftija Zukorlić bori u Sarajevu da se autoputom poveže i Sandžak

Sandžak press 12.12.2017
Gosti emisije “Pošteno” na Federalnoj Televiziji govorili su o autoputu od Sarajeva do Beograda – je li stvarnost ili bajka: Muamer Zukorlić, Mladen Bosić, Lazar Prodanović, Amir Fazlić i Enver Bijedić. Žustra rasprava odvijala se o tome da… »