Izvor: SEEbiz arhiva vesti 12.12.2017

Rusija povukla dio snaga iz Sirije

SEEbiz 12.12.2017
MOSKVA - Dio ruskih postrojbi raspoređenih u Siriji vratio se u utorak u Rusiju, čime je počelo povlačenje "znatnog dijela" ruskih snaga koje je najavio Vladimir Putin, objavilo je ministarstvo obrane. "Postrojba vojne policije iz vojnog okruga na… »

Eksplozija u Baumgartenu prekinula isporuke plina, Hrvatska nije ugrožena

SEEbiz 12.12.2017
ZAGREB - Austrijski operator plinskog transportnog sustava Connect Austria izvijestio je u utorak da je zbog eksplozije u čvorištu Baumgarten tranzit plina kroz Austriju prema jugu i jugoistoku odnosno u Slovačku, Mađarsku, Sloveniju i Hrvatsku do… »

Dragan Šutanovac vratio nagradu "Najevropljanin"

SEEbiz 12.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac vratio je nagradu "Najevropljanin" koju je dobio u 2010. godini za uspešno sprovedenu reformu Vojske Srbije, saopštila je danas DS. Kako se dodaje, Šutanovac je naveo da ne želi da… »

Janković: PSG će da podrži Đilasa ako se kandiduje

SEEbiz 12.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da su svi organi tog pokreta potvrdili rešenost da podrže Dragana Đilasa u slučaju da se kandiduje za gradonačelnika Beograda na predstojećim izborima. Janković je na… »

Vučić: Pravosuđe u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali to je nasleđeno

SEEbiz 12.12.2017
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se slaže sa primedbama iz Brisela da je pravosuđe u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali da su to nasleđeni problemi. Odgovarajući na pitanja novinara povodom broja… »

Fiat u Kragujevcu odmara sve do 10. januara

SEEbiz 12.12.2017
KRAGUJEVAC - Radnici kompanije "Fiat Chrysler automobili Srbija" u Kragujevcu, od danas su na odmoru, koji će trajati do 10. januara naredne godine. Predsednik Samostalnog sindikata Zoran Marković potvrdio je za RTS da su radnici ove godine otišli na… »

Predsjednica: Nije institucionalizirana praksa oduzimanja odlikovanja u slučaju haških presuda

SEEbiz 12.12.2017
ZAGREB - Na sve češće pozive da se haškim osuđenicima oduzmu odlikovanja, predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar Kitarović u utorak je u Bjelovaru odgovorila da su "ti ljudi dobili odličja za obranu od… »

Split kupuje devet rabljenih autobusa vrijednih više od 18 milijuna kuna

SEEbiz 12.12.2017
SPLIT - Splitsko Gradsko vijeće odlučilo je na sjednici u utorak kupiti devet rabljenih zglobnih niskopodnih autobusa za potrebe javnoga gradskog prijevoza u Komunalnom poduzeću "Promet" vrijednih 18,2 milijuna kuna. Za odluku je glasovalo svih 26… »

Valamar Rivieri šesti put zaredom nagrada za Dionicu godine

SEEbiz 12.12.2017
ZAGREB - U tradicionalnom izboru Zagrebačke burze Valamar Riviera d.d. šesti je put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti. Nagradu je u ime Valamar Riviere preuzeo Marko Čižmek, član Uprave te pritom izjavio: „Nakon što su… »

Osuđenici na najmanje pet godina zatvora gube vojne činove

SEEbiz 12.12.2017
ZAGREB - Osim oduzimanja odličja osuđenicima za ratne zločine oko čega se podignula prašina u političkim krugovima, Zakon o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske predviđa i oduzimanje činova. Tako članak 103. Stavak 1. Zakona o službi u… »