Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

Komitet iz Vašingtona: Crnogorski jezik nije varijanta srpskog

Sputnik 12.12.2017
Crna Gora dobila je međunarodni kôd za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda, pišu današnje Novosti. Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore „Đurđe Crnojević“ sa Cetinja Bogić Rakočević… »

Podrška DF-u iz Rusije: Zna se ko u svetu organizuje državne udare

Sputnik 12.12.2017
Delegacija ruske partije Rodina, čiji je osnivač potpredsjednik Vlade Rusije Dmitri Rogozin, stigla je u Podgoricu kako bi pružila podršku Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću, liderima Demokratskog fronta, povodom sudskog procesa za takozvani… »

Kolinda: Neću oduzeti odličja Praljku i ostalima

Sputnik 12.12.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović navela je da neće oduzimai odličja generalima koji su osuđeni za ratni zločin. „Ti ljudi su dobili odličja za odbranu od velikosrpske agresije i ja im ta odličja neću oduzimati. Praksa se dosad… »

Magične fotografije beogradskog neba preplavile društvene mreže (foto)

Sputnik 12.12.2017
Nebo u Beogradu jutros je bilo magično! Ružičasti oblaci ulepšali su beogradsko nebo decembarskog jutra, a fotografije su preplavile društvene mreže. Pogledajte neke od najboljih. #Beograd pic.twitter.com/aC2mt2gDvl — marticpredrag… »

SAD: Rusija završila posao u Siriji, mi nismo

Sputnik 12.12.2017
Rusija može da smatra da je realizovala svoje zadatke u Siriji, ali misija Sjedinjenih Država u toj zemlji još nije završena, rekao je portparolka Stejt departmenta Heder Naver na redovnom brifingu. „Rusija može da smatra da je njen rad u Siriji… »

Tilerson obećava: Vratićemo se pitanju Krima

Sputnik 12.12.2017
SAD žele da se vrate pitanju Krima, ali im je trenutno prioritet rešavanje krize u Donbasu, izjavio je državni sekretar SAD Reks Tilerson, govoreći u Atlantskom savetu u Vašingtonu. „Vratićemo se pitanju Krima. Znam da je predsednik Putin jasno… »

„Nova Sirija“ — vizija Vašingtona za koju se već „hrane“ i vaspitavaju regruti

Sputnik 12.12.2017
Šta stoji iza najave SAD da žele da učestvuju u posleratnom uređenju Sirije i preokreta u politici Bele kuće da će dozvoliti sirijskom predsedniku Bašara el Asadu da ostane na vlasti do sledećih izbora 2021. godine, pitanja su koja su pokrenuta u… »

Puškov: Amerika pobedila? A gde je Tramp juče u Siriji?

Sputnik 12.12.2017
SAD su pobedile terorističku organizaciju DAEŠ u Iraku i Siriji, saopštila je pres-služba Bele kuće. „Kao što znate, pobedili smo u Siriji, pobedili smo u Iraku. Oni se šire u drugim regionima. Pratimo ih isto tako brzo, kao što se oni šire“… »

Putinov savetnik: Kako Rusija može da iskoristi kriptovalutu u svoju korist

Sputnik 12.12.2017
Tokom sastanka članova predsedničke administracije savetnik predsednika Rusije Sergej Glazjev je izjavio da postoji mogućnost korišćenja kriptovaluta za zaobilaženje sankcija. Savetnik predsednika smatra da država ima „objektivnu potrebu“ za… »

Histerija: Ukrajina kreće u međunarodnu ofanzivu protiv Krimskog mosta

Sputnik 12.12.2017
Namera Ukrajine da istraži izgradnju mosta preko Kerčkog zaliva zajedno sa Bugarskom, Gruzijom, Rumunijom i Turskom, kao i pozivi na nove sankcije, nastavak je antiruske histerije, izjavio je poslanik Državnog saveta Republike Krim Vladislav Ganžara u… »