Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

NATO kurs u Nišu: Zapad bi mogao važnu stvar da nauči od Srba i Rusa

Sputnik 12.12.2017
Ni Beograd, ni Moskva ne prave problem zbog toga što NATO ponekad insistira na saradnji sa Srbijom. Problem je na strani zemalja Alijanse koje bi htele da one imaju ekskluzivitet, da samo one sarađuju s kim hoće i kako hoće, kaže za Sputnjik Dragomir… »

Rusija će razvijati turizam u svemiru

Sputnik 12.12.2017
Korporacija „Roskosmos“ planira da razvija turizam u svemiru preko komercijalnih projekata koji mogu značajno da prošire delatnost Međunarodne kosmičke stanice, saopštio je šef te korporacije Igor Komarov na konferenciji „Kosmos kao biznis“… »

Zeman protiv „Sjedinjenih evropskih država“

Sputnik 12.12.2017
Tokom posete Slovačkoj Predsednik Češke Miloš Zeman kritikovao je inicijativu lidera Socijaldemokratske partije Nemačke Martina Šulca za stvaranje „Sjedinjenih evropskih država“, saopštio je češki portal „Novinki“. „Smatram da niko… »

Američki rečnik Merijam-Vebster izabrao reč godine

Sputnik 12.12.2017
Američki rečnik Merijam-Vebster proglasio je reč „feminizam“ za reč 2017. godine u engleskom jeziku, navodi se na internet stranici rečnika. Prema navodima rečnika, u januaru je zabeležen porast pretrage te reči kada su u zemlji održani… »

„Vladari sveta“ donose seme: Srbija na putu ka EU mora da im otvori vrata

Sputnik 12.12.2017
Seme je simbol slobode jedne države, a GMO je paradigma globalnog uređenja društva, jer desetak multinacionalnih kompanija bi da kontroliše svet, tako što bi jedini proizvodili seme. Sada je i definitivno jasno zašto Skupština Srbije oteže sa… »

Balkan i Srbija će kaskati za svetom sve dok ne dobiju cev — iz Rusije

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Vučić mora da ubedi Evropu da je Srbiji neophodan ruski gas za koji EU nema alternativu, uprkos svim pokušajima Amerike da osujeti izgradnju gasovoda iz Rusije prema Evropi. Posetu premijera Bugarske, Rumunije i Grčke, Bojka Borisova… »

Uzbuna u novobeogradskim blokovima: Lažni napad na „Delta siti“ (foto)

Sputnik 12.12.2017
Tržni centar „Delta siti“ na Novom Beogradu ponovo je otvoren večeras oko 19 sati, pošto kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova nije pronašla eksplozivnu napravu i nakon što je ustanovljeno da je anonimna dojava o bombi bila… »

Tramp potpisao vojni budžet za „obuzdavanje Rusije“

Sputnik 12.12.2017
Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je vojni budžet za 2018. finansijsku godinu. Formalno, 2018. finansijska godina u SAD je počela 1. oktobra. Kašnjenje u usvajanju budžeta bilo je izazvano usaglašavanjem dva dokumenta koja su pripremili Senat i… »

Priča o kojoj bruji svet: Momak dobio rupu u glavi zbog jedne stvari koju svi radimo!

Sputnik 12.12.2017
Svi znamo za opekotine od sunca — fleke, ali za rupe na telu još nismo čuli. Upravo su zbog toga su momak Kejd Hakbi i njegov tvit postali viralna priča ovog vikenda. Da, Kejd je dobio rupu u glavi od sunčanja. Sve je počelo vrlo jednostavno, Kejd… »

Srbi moraju da promene jednu rečenicu da ne bi postali — Hrvati

Sputnik 12.12.2017
Nije tačno da su Srbi bili agresor u Hrvatskoj. Prvi tamošnji ministar policije Josip Boljkovac napisao je knjigu u kojoj ima rečenica: „Nije Jugoslavija napala Hrvatsku, nego je Hrvatska napala Jugoslaviju“. I tako je došlo do građanskog rata… »