Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

Ratovi zvezda: Amerikanci napadaju Mesec — Rusi spremili kosmički kontraudar robotima

Sputnik 12.12.2017
Rusija će do 2020. obnoviti svoj program osvajanja Meseca, a do 2030. će godine realizovati program letova na Mars. Tramp je potpisao dokument kojim se predviđa obnavljanje američkog programa osvajanja Meseca. Prema rečima predsednika SAD, to će… »

Tilerson priznao: Nismo imali diplomatske pobede

Sputnik 12.12.2017
Sjedinjene Države ne mogu da se pohvale nijednom pobedom na diplomatskom nivou tokom prve godine vladavine predsednika Donalda Trampa, rekao je 12. decembra državni sekretar SAD na zatvorenom sastanku sa službenicima resora, javlja AP. Stejt department… »

Vulin: Zaev nije održao reč — pokazao je šta misli o Srbiji

Sputnik 12.12.2017
Podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije „u svim procesima“, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da makedonski premijer nije održao reč. Vulin je reagovao na odgovor makedonskog… »

Teroristi se pregrupišu u Siriji: Kreće ofanziva

Sputnik 12.12.2017
Sirijske terorističke grupe „Hajat Tahrir aš Šam“, „Ahrar aš Šam“ i druge grupe ujedinile su se pod imenom „Džejš el Fath“ i nameravaju da nakon povlačenja ruske vojske iz Sirije pređu u ofanzivu u provinciji Idlibu. Vest o… »

Marković: Predsednik SAD pao na ispitu — ruska vojska je spasila svet

Sputnik 12.12.2017
Pobedom u Drugom svetskom ratu, sovjetska armija ostvarila je snove pravoslavnih mistika iz ranijih vremena — svojim žrtvama spasili su svet, ocenjuje istoričar Predrag Marković. Kada je američki predsednik Donald Tramp pre nekoliko dana izneo… »

EU opet produžava sankcije Rusiji

Sputnik 12.12.2017
EU namerava da produži ekonomske sankcije protiv Rusije, koje ističu u januaru naredne godine, saopštio je za Sputnjik visokopostavljeni izvor u EU. Odluka o produžetku sankcija protiv Rusije doneta je na kraju sastanka lidera Francuske i Nemačke o… »

Ameriku najviše brine turska kupovina S-400

Sputnik 12.12.2017
SAD nastavljaju da izražavaju zabrinutost povodom kupovine Turske S-400 od Rusije, izjavio je pomoćnik generalnog sekretara SAD za Evropu i Evroaziju Ves Mičel. „Što se tiče Turske, jedna od najvećih briga danas jeste ponašanje koje vidimo… »

U Palestini se nastavlja „dan gneva“

Sputnik 12.12.2017
Pokret Hamas je objavio saopštenje o početku treće intifade zbog odluke američkog lidera Donalda Trampa da prizna Jerusalim za prestonicu Izraela. „Objavili smo saopštenje o početku treće intifade kako bi se nastavili protesti i izvršio pritisak… »

Ukrajina optužuje Poklonsku za ratne zločine

Sputnik 12.12.2017
Bivšu tužiteljku Krima i sadašnju poslanicu Državne dume Rusije Nataliju Poklonsku u Ukrajini su nazvali ratnim zločincem, saopštio je na brifingu tužilac Autonomne Republike Krim Gunduz Mamedov koji se nalazi na čelu strukture koja i dalje… »

Rusija će odgovoriti na svaki pritisak na Sputnjik u SAD

Sputnik 12.12.2017
Rusija može da razmotri uvođenje recipročnih mera ako američke vlasti budu izvršile uticaj na američke partnere ruskih medija, uključujući i one koji rade sa agencijom Sputnjik, rekao je za Sputnjik šef Komisije Saveta Federacije za zaštitu… »