Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

Rusija upozorava na terorističke grupe iz Sirije

Sputnik 12.12.2017
Bivši ekstremisti iz „Unije terorista“ u Siriji sada predstavljaju pravu pretnju nakon poraza DAEŠ-a, a mnogi od njih planiraju da se vrate u Rusiju, izjavio je šef ruske bezbednosne službe FSB Aleksandar Bortnjikov. On je kazao da je otkrivena… »

Srbi u Crnoj Gori i nisu Srbi, samo to još ne znaju

Sputnik 12.12.2017
Srbi u Crnoj Gori su se našli u čudu nakon tvrdnje predsjednika Demokratske partije socijalista Mila Đukanovića da su crnogorski Srbi produkt „političkih procesa“ iz devedesetih godina prošlog vijeka i da se nikako ne mogu smatrati dijasporom… »

Rusija povlači ambasadora iz Jemena

Sputnik 12.12.2017
Rusija je donela odluku da privremeno obustavi diplomatsko prisustvo u Jemenu zbog situacije u Sani, izjavila je za Sputnjik zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova. „Uzimajući u obzir situaciju u Sani, doneta je… »

Rusija: Talas lažnih dojava o bombama predstavlja sajber-napade

Sputnik 12.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije smatra talas lažnih dojava o pretnjama eksplozijama sajber-napadima na Rusiju, izjavio je za Sputnjik zamenik ministra Igor Zubov. „U pogledu intenziteta, možemo da kažemo da se u suštini radilo o… »

Nemačka izdala prvo odobrenje za izgradnju „Severnog toka 2“

Sputnik 12.12.2017
U Nemačkoj je izdato prvo odobrenje za izgradnju cevovoda „Severni tok 2“ u kontinentalnom delu, saopštila je televizija „Norddojčer rundfunk“, pozivajući se na predstavnika kompanije izvođača radova „Nord strim 2“. Ministarstvo… »

Drevni zamak otkriven u najvećem jezeru u Turskoj (video, foto)

Sputnik 12.12.2017
Grupa ronilaca otkrila je potopljeni zamak u najvećem turskom jezeru Van. Tim turskih arheologa sa Tahsinom Cejlanom na čelu otkrio je na 10 metara ispod površine jezera drevnu strukturu koja se proteže nešto manje od kilometar i okružena je… »

Lukav plan Vašingtona: „Radioaktivnim“ oligarsima protiv Putina

Sputnik 12.12.2017
Američke vlasti nameravaju da do februara naredne godine objave spisak ruskih biznismena koji se nalaze u užem okruženju Vladimira Putina, kojima bi se uvele sankcije sa ciljem da se isprovocira svojevrsna unutrašnja pobuna koja bi dovela do toga da… »

„Dojče vele“: EU – miš koji je umislio da je lav

Sputnik 12.12.2017
Evropska unija rado kritikuje bliskoistočnu politiku drugih zemalja, ali sama ne nudi nikakve predloge. To je definitivno suviše malo za zajednicu država koja finansira palestinsku autonomiju, piše analitičar „Dojče velea“ Bernd Rigert… »

Makron bez dlake na jeziku o Trampu: Nema više pregovora s njim

Sputnik 12.12.2017
Francuski predsednik Emanuel Makron kritikovao je američkog predsednika Donalda Trampa zbog toga što je odbacio Pariski sporazum o klimatskim promenama, ocenivši taj potez kao „izuzetno agresivan“. „Kada potpišeš ugovor, moraš da ga… »

Mon amie, Aleksandar: Kako je Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Jelisejsku palatu na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici. Makron je srpskog predsednika… »