Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

Veštačka inteligencija: Bog zna kakve će joj misli „pasti na procesor“

Sputnik 12.12.2017
Sredinom 20. veka i fizičari i liričari su lupali svoje pametne glave zbog veštačke inteligencije: kakva će biti i kako može da ugrozi čovečanstvo? U krajnjoj liniji, na prvo pitanje sada znamo odgovor. Veštačka inteligencija je kompjuterski… »

Zbog eksplozije u Austriji, „Gasprom“ prekinuo isporuke gasa u evropske zemlje

Sputnik 12.12.2017
Kompanija „Gasprom eksport“ radi na preusmeravanju protoka gasa za izvoz zbog eksplozije u austrijskom gasnom centru Baumgarten, navodi se u saopštenju kompanije. „’Gasprom eksport‘ je upoznat sa incidentom u austrijskom centru za distribuciju… »

Da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo Kosovo, bili bismo šampioni

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Parizu na samitu o klimatskim promenama. Komentarisao je za RTS i juče otvorena dva poglavlja u pregovorima sa EU. Učešće na samitu o klimi predsednik Srbije vidi kao priliku da se sastane sa francuskim… »

Erdoganov komentar na kraju konferencije nasmejao Putina (video)

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Rusije Vladimir Putin posetio je u ponedeljak Ankaru, gde je razgovarao sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Razgovori koje je Putin opisao kao „objektivne i konstruktivne“ trajali su dva sata. Putin je rekao da je… »

Rusija: Ne popunjavamo vakuum na Bliskom istoku

Sputnik 12.12.2017
Rusija je odavno prisutna na Bliskom istoku, ne treba govoriti o popunjavanju nekog vakuuma koji su ostavile SAD, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. Na pitanje da li je jučerašnja poseta ruskog predsednika Siriji, Turskoj i Egiptu povezana sa… »

Eksplozija gasovoda u Austriji, prekinute isporuke gasa (foto, video)

Sputnik 12.12.2017
Na gasovodu u saveznoj državi Donja Austrija dogodila se eksplozija, povređeno je 60 osoba, navodi portal „oe24“ pozivajući se na policiju. Rad gasne stanice je potpuno prekinut. „Osamnaest osoba je povređeno, a jedna je poginula“, izjavio je… »

Da li misteriozni međuzvezdani objekat nosi vanzemaljske poruke

Sputnik 12.12.2017
Misteriozni veliki objekat koji dolazi iz drugog zvezdanog sistema skeniraće jedan od najvećih svetskih teleskopa koji ispituje znakove vanzemaljske tehnologije. Teleskop će ispitati misteriozni objekat koji će brzo proći preko našeg solarnog… »

Albanci spremni za „krvavo proleće“ — čekaju samo mig

Sputnik 12.12.2017
Kod Albanaca već postoji bes zbog samog Suda za zločine OVK, a ako se desi da među optuženima bude i neko zvučno ime, vrlo je verovatno da će doći do nasilja nad srpskom zajednicom, jer je za Albance borba OVK – svetinja. Srbima na Kosovu i… »

Olimpijska skupština odobrila učešće ruskih sportista na Olimpijadi

Sputnik 12.12.2017
Olimpijska skupština jednoglasno je podržala izjavu ruskih sportista o njihovom učešću na Zimskim olimpijskim igrama 2018. godine u Pjongčangu. U ponedeljak je komisija za sportiste OKR izjavila da podržava one ruske sportiste koji su izrazili… »

Čavušoglu: Turska i Rusija usaglašavaju moguću operaciju protiv sirijskih Kurda

Sputnik 12.12.2017
Ankara pregovara sa Moskvom o mogućoj operaciji protiv sirijske kurdske partije Demokratski savez, koju Turska smatra terorističkom organizacijom povezanom sa Radničkom partijom Kurdistana, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut… »