Izvor: Sputnik arhiva vesti 12.12.2017

FSB sprečila teroristički napad u Moskvi za Novu godinu

Sputnik 12.12.2017
Federalna služba bezbednosti sprečila je u Moskovskom regionu aktivnosti grupe imigranata iz Centralne Azije koji su pripremali terorističke napade za Novu godinu i tokom predizborne predsedničke kampanje, izjavio je direktor FSB-a Rusije i predsednik… »

Rusija spremna da doprinese sporazumu za rešavanju situacije u Libiji

Sputnik 12.12.2017
Rusija je spremna da doprinese sporazumu za rešavanje situacije u Libiji, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov. „Rusija je spremna da na svaki način podrži konačne sporazume. Od samog početka libijske krize uspostavili smo… »

NATO u Nišu: Saradnja sa Srbijom u obuci iračkih medicinara

Sputnik 12.12.2017
NATO na tronedeljnom kursu u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom. „Kurs je razvijen u okviru Inicijative NATO-a za jačanje odbrambenih sposobnosti u Iraku i fokusiran je na razvoj… »

Mediji: SAD pristaju da Asad ostane na vlasti

Sputnik 12.12.2017
Bela kuća je spremna da pristane da sirijski predsednik Bašar el Asad ostane na vlasti do sledećih izbora 2021. godine, saopštio je „Njujorker“ pozivajući se na američke i evropske zvaničnike. Odluka je potpuno različita u od prethodne izjave… »

Bivši agent CIA: SAD žele da učestvuju u posleratnom uređenju Sirije

Sputnik 12.12.2017
Sjedinjene Američke Države žele da sačuvaju vojne snage i sredstva u Siriji nakon povlačenja ruskih vojnih trupa, kako bi sebi dale mogućnost da utiču na situaciju u zemlji nakon rata, izjavio je za Sputnjik bivši agent CIA, izvršni direktor… »

Amnesti: Imamo dokaze, zemlje EU saučesnice u zločinu

Sputnik 12.12.2017
Zemlje članice EU su saučesnice u zlostavljanju migranata u Libiji, navodi organizacija za zaštitu ljudskih prava „Amnesti internešenel“ u izveštaju. AI u najnovijem izveštaju optužuje EU da zatvara oči pred brutalnim taktikama libijske… »

Tektonske promene: Furiozni potez Rusije — sa Mediterana će kontrolisati Bliski istok

Sputnik 12.12.2017
Rusija je pobedila u Siriji. Dve baze koje Rusija u toj zemlji ima — ostaju tamo, ali planira se otvaranje još jedne baze u Egiptu. Američki predsednik je odlukom da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela navukao novi bes Arapa protiv Amerike. O… »

Tramp: Napadi na sirijsku vojsku „legitimne mere“

Sputnik 12.12.2017
Američki predsednik Donald Tramp uputio je pismo Kongresu sa opisom trenutne vojne operacije američke vojske, a u kojem je napade na sirijsku vojsku nazvao legitimnim. „Od poslednjeg periodičnog izveštaja oružane snage SAD koje učestvuju u borbi… »