Izvor: Sputnik/Društvo arhiva vesti 12.12.2017

Magične fotografije beogradskog neba preplavile društvene mreže (foto)

Sputnik 12.12.2017
Nebo u Beogradu jutros je bilo magično! Ružičasti oblaci ulepšali su beogradsko nebo decembarskog jutra, a fotografije su preplavile društvene mreže. Pogledajte neke od najboljih. #Beograd pic.twitter.com/aC2mt2gDvl — marticpredrag… »

NATO kurs u Nišu: Zapad bi mogao važnu stvar da nauči od Srba i Rusa

Sputnik 12.12.2017
Ni Beograd, ni Moskva ne prave problem zbog toga što NATO ponekad insistira na saradnji sa Srbijom. Problem je na strani zemalja Alijanse koje bi htele da one imaju ekskluzivitet, da samo one sarađuju s kim hoće i kako hoće, kaže za Sputnjik Dragomir… »

„Vladari sveta“ donose seme: Srbija na putu ka EU mora da im otvori vrata

Sputnik 12.12.2017
Seme je simbol slobode jedne države, a GMO je paradigma globalnog uređenja društva, jer desetak multinacionalnih kompanija bi da kontroliše svet, tako što bi jedini proizvodili seme. Sada je i definitivno jasno zašto Skupština Srbije oteže sa… »

Uzbuna u novobeogradskim blokovima: Lažni napad na „Delta siti“ (foto)

Sputnik 12.12.2017
Tržni centar „Delta siti“ na Novom Beogradu ponovo je otvoren večeras oko 19 sati, pošto kontradiverziona ekipa Ministarstva unutrašnjih poslova nije pronašla eksplozivnu napravu i nakon što je ustanovljeno da je anonimna dojava o bombi bila… »

Priča o kojoj bruji svet: Momak dobio rupu u glavi zbog jedne stvari koju svi radimo!

Sputnik 12.12.2017
Svi znamo za opekotine od sunca — fleke, ali za rupe na telu još nismo čuli. Upravo su zbog toga su momak Kejd Hakbi i njegov tvit postali viralna priča ovog vikenda. Da, Kejd je dobio rupu u glavi od sunčanja. Sve je počelo vrlo jednostavno, Kejd… »

Marković: Predsednik SAD pao na ispitu — ruska vojska je spasila svet

Sputnik 12.12.2017
Pobedom u Drugom svetskom ratu, sovjetska armija ostvarila je snove pravoslavnih mistika iz ranijih vremena — svojim žrtvama spasili su svet, ocenjuje istoričar Predrag Marković. Kada je američki predsednik Donald Tramp pre nekoliko dana izneo… »

Drevni zamak otkriven u najvećem jezeru u Turskoj (video, foto)

Sputnik 12.12.2017
Grupa ronilaca otkrila je potopljeni zamak u najvećem turskom jezeru Van. Tim turskih arheologa sa Tahsinom Cejlanom na čelu otkrio je na 10 metara ispod površine jezera drevnu strukturu koja se proteže nešto manje od kilometar i okružena je… »

Veštačka inteligencija: Bog zna kakve će joj misli „pasti na procesor“

Sputnik 12.12.2017
Sredinom 20. veka i fizičari i liričari su lupali svoje pametne glave zbog veštačke inteligencije: kakva će biti i kako može da ugrozi čovečanstvo? U krajnjoj liniji, na prvo pitanje sada znamo odgovor. Veštačka inteligencija je kompjuterski… »

Albanci spremni za „krvavo proleće“ — čekaju samo mig

Sputnik 12.12.2017
Kod Albanaca već postoji bes zbog samog Suda za zločine OVK, a ako se desi da među optuženima bude i neko zvučno ime, vrlo je verovatno da će doći do nasilja nad srpskom zajednicom, jer je za Albance borba OVK – svetinja. Srbima na Kosovu i… »