Izvor: Sputnik/Politika arhiva vesti 12.12.2017

„Nova Sirija“ — vizija Vašingtona za koju se već „hrane“ i vaspitavaju regruti

Sputnik 12.12.2017
Šta stoji iza najave SAD da žele da učestvuju u posleratnom uređenju Sirije i preokreta u politici Bele kuće da će dozvoliti sirijskom predsedniku Bašara el Asadu da ostane na vlasti do sledećih izbora 2021. godine, pitanja su koja su pokrenuta u… »

Srbi moraju da promene jednu rečenicu da ne bi postali — Hrvati

Sputnik 12.12.2017
Nije tačno da su Srbi bili agresor u Hrvatskoj. Prvi tamošnji ministar policije Josip Boljkovac napisao je knjigu u kojoj ima rečenica: „Nije Jugoslavija napala Hrvatsku, nego je Hrvatska napala Jugoslaviju“. I tako je došlo do građanskog rata… »

Ratovi zvezda: Amerikanci napadaju Mesec — Rusi spremili kosmički kontraudar robotima

Sputnik 12.12.2017
Rusija će do 2020. obnoviti svoj program osvajanja Meseca, a do 2030. će godine realizovati program letova na Mars. Tramp je potpisao dokument kojim se predviđa obnavljanje američkog programa osvajanja Meseca. Prema rečima predsednika SAD, to će… »

Vulin: Zaev nije održao reč — pokazao je šta misli o Srbiji

Sputnik 12.12.2017
Podovom izjave makedonskog premijera Zorana Zaeva da Priština treba da računa na podršku Makedonije „u svim procesima“, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da makedonski premijer nije održao reč. Vulin je reagovao na odgovor makedonskog… »

Mon amie, Aleksandar: Kako je Makron dočekao Vučića u Jelisejskoj palati

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Jelisejsku palatu na svečani ručak koji francuski predsednik Emanuel Makron priređuje za šefove država i vlada, učesnike konferencije o klimi u francuskoj prestonici. Makron je srpskog predsednika… »

Da uvedemo sankcije Rusiji i priznamo Kosovo, bili bismo šampioni

Sputnik 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u Parizu na samitu o klimatskim promenama. Komentarisao je za RTS i juče otvorena dva poglavlja u pregovorima sa EU. Učešće na samitu o klimi predsednik Srbije vidi kao priliku da se sastane sa francuskim… »

NATO u Nišu: Saradnja sa Srbijom u obuci iračkih medicinara

Sputnik 12.12.2017
NATO na tronedeljnom kursu u srpskom centru za vojnu logističku obuku u Nišu obučava iračke medicinske eksperte u saradnji sa Srbijom. „Kurs je razvijen u okviru Inicijative NATO-a za jačanje odbrambenih sposobnosti u Iraku i fokusiran je na razvoj… »

Tektonske promene: Furiozni potez Rusije — sa Mediterana će kontrolisati Bliski istok

Sputnik 12.12.2017
Rusija je pobedila u Siriji. Dve baze koje Rusija u toj zemlji ima — ostaju tamo, ali planira se otvaranje još jedne baze u Egiptu. Američki predsednik je odlukom da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela navukao novi bes Arapa protiv Amerike. O… »