Izvor: Sputnik/Svet arhiva vesti 12.12.2017

SAD: Rusija završila posao u Siriji, mi nismo

Sputnik 12.12.2017
Rusija može da smatra da je realizovala svoje zadatke u Siriji, ali misija Sjedinjenih Država u toj zemlji još nije završena, rekao je portparolka Stejt departmenta Heder Naver na redovnom brifingu. „Rusija može da smatra da je njen rad u Siriji… »

Tilerson obećava: Vratićemo se pitanju Krima

Sputnik 12.12.2017
SAD žele da se vrate pitanju Krima, ali im je trenutno prioritet rešavanje krize u Donbasu, izjavio je državni sekretar SAD Reks Tilerson, govoreći u Atlantskom savetu u Vašingtonu. „Vratićemo se pitanju Krima. Znam da je predsednik Putin jasno… »

Puškov: Amerika pobedila? A gde je Tramp juče u Siriji?

Sputnik 12.12.2017
SAD su pobedile terorističku organizaciju DAEŠ u Iraku i Siriji, saopštila je pres-služba Bele kuće. „Kao što znate, pobedili smo u Siriji, pobedili smo u Iraku. Oni se šire u drugim regionima. Pratimo ih isto tako brzo, kao što se oni šire“… »

Putinov savetnik: Kako Rusija može da iskoristi kriptovalutu u svoju korist

Sputnik 12.12.2017
Tokom sastanka članova predsedničke administracije savetnik predsednika Rusije Sergej Glazjev je izjavio da postoji mogućnost korišćenja kriptovaluta za zaobilaženje sankcija. Savetnik predsednika smatra da država ima „objektivnu potrebu“ za… »

Histerija: Ukrajina kreće u međunarodnu ofanzivu protiv Krimskog mosta

Sputnik 12.12.2017
Namera Ukrajine da istraži izgradnju mosta preko Kerčkog zaliva zajedno sa Bugarskom, Gruzijom, Rumunijom i Turskom, kao i pozivi na nove sankcije, nastavak je antiruske histerije, izjavio je poslanik Državnog saveta Republike Krim Vladislav Ganžara u… »

Rusija će razvijati turizam u svemiru

Sputnik 12.12.2017
Korporacija „Roskosmos“ planira da razvija turizam u svemiru preko komercijalnih projekata koji mogu značajno da prošire delatnost Međunarodne kosmičke stanice, saopštio je šef te korporacije Igor Komarov na konferenciji „Kosmos kao biznis“… »

Zeman protiv „Sjedinjenih evropskih država“

Sputnik 12.12.2017
Tokom posete Slovačkoj Predsednik Češke Miloš Zeman kritikovao je inicijativu lidera Socijaldemokratske partije Nemačke Martina Šulca za stvaranje „Sjedinjenih evropskih država“, saopštio je češki portal „Novinki“. „Smatram da niko… »

Tramp potpisao vojni budžet za „obuzdavanje Rusije“

Sputnik 12.12.2017
Predsednik SAD Donald Tramp potpisao je vojni budžet za 2018. finansijsku godinu. Formalno, 2018. finansijska godina u SAD je počela 1. oktobra. Kašnjenje u usvajanju budžeta bilo je izazvano usaglašavanjem dva dokumenta koja su pripremili Senat i… »

Tilerson priznao: Nismo imali diplomatske pobede

Sputnik 12.12.2017
Sjedinjene Države ne mogu da se pohvale nijednom pobedom na diplomatskom nivou tokom prve godine vladavine predsednika Donalda Trampa, rekao je 12. decembra državni sekretar SAD na zatvorenom sastanku sa službenicima resora, javlja AP. Stejt department… »

Teroristi se pregrupišu u Siriji: Kreće ofanziva

Sputnik 12.12.2017
Sirijske terorističke grupe „Hajat Tahrir aš Šam“, „Ahrar aš Šam“ i druge grupe ujedinile su se pod imenom „Džejš el Fath“ i nameravaju da nakon povlačenja ruske vojske iz Sirije pređu u ofanzivu u provinciji Idlibu. Vest o… »