Izvor: Srbija danas/Regioni arhiva vesti 12.12.2017

Drama koja je uplašila sve: Žena se otrovala nečim što svi imamo u kući, a nije ni slutila

Srbija danas 12.12.2017
Ko bi pomislio. Osječanka je prošlog vikenda završila u bolnici zbog trovanja dezinfekcionim sredstvom za čišćenje kupatila koje mnogi često imaju kod kuće. - Čistila sam i nisam otvorila prozorčić u kupatilu. U Hitnoj pomoći su me pitali je… »

Drastične vremenske promene odnele prvu žrtvu: Potpuno zdrav mladić preminuo u Sarajevu

Srbija danas 12.12.2017
Prvi smrtni slučaj, a sve više mladih se javlja Hitnoj pomoći. Drastične promene temperature u Bosni i Hercegovini odnele su prvu žrtvu. Direktorka JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS, Sena Softić-Taljanović, je potvrdila da se radi o… »

Velika tragedija kod Goražda: Profesorka se zapalila benzinom ispred vikendice svog oca

Srbija danas 12.12.2017
Ostavila je iza sebe dvoje maloletne dece. Brezanka Lejla Bulbulušić (39) počinila je juče samoubistvo u blizini Goražda polivši se benzinom, a potom i zapalivši ispred vikendice svog oca. Tragedija se dogodila oko podne u selu Cagarići, udaljenom… »

Recept će biti obavezan i za brufen: Ove lekove više ne možete da kupite tek tako

Srbija danas 12.12.2017
Promena koja će šokirati građane. Rapten K, analgin 500 mg, brufen 400 mg, rapten duo i hloramfenikol samo su neki od lekova na kojima je naznačeno da se izdaju uz lekarski recept, a ipak su se mogli kupiti bez recepta u apotekama. Međutim, kako… »

Njegoš se sad prevrće u grobu: Crnogorci i zvanično više ne pričaju srpskim jezikom

Srbija danas 12.12.2017
Crna Gora dobila je međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO 639 međunarodnog standarda. Tu informaciju saopštio je direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" sa Cetinja Bogić Rakočević, navodeći da će oznaka za… »