Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Bečki Standard o komemoraciji Slobodanu Praljku: Kao da je reč o humanisti, a ne zločincu

Večernje novosti 12.12.2017
„Standard“ podseća se da je Haški tribunal Praljka zbog ratnih zločina osudio na 20 godina zatvora, zbog čega je on u sudnici izvršio samoubistvo. Komemoraciji Slobodanu Praljku, koji je popio otrov prilikom izricanja presude u Haškom tribunalu… »

Vašington priznao crnogorski jezik

Večernje novosti 11.12.2017
Odluka Tehničkog komiteta ISO 639-2 za međunarodnu kodifikaciju jezika iz američke prestonice. Rakočević: Potvrđeno da crnogorski, odnosno "montenegrin", nije varijanta srpskog jezika. CRNA Gora je dobila međunarodni kod za crnogorski jezik u… »

Birjukov poručio u Podgorici: Rusija ne organizuje državne udare, to radi Zapad

Večernje novosti 12.12.2017
Član Predsedništva ruske partije Rodina, Fjodor Birjukov, izjavio je danas u Podgorici da Rusija ne organizuje državne udare ni zvanično, ni nezvanično, već da to čine zapadne sile. Član Predsedništva ruske partije Rodina, Fjodor Birjukov… »

Vetar ostavio region bez struje i vode, otežan saobraćaj

Večernje novosti 12.12.2017
Olujni vetar koji duva u celoj Hrvatskoj napravio je probleme u saobraćaju, a posebno se oseća u Gorskom kotaru koji je, prema pisanju hrvatskih medija potpuno odsečen od zemlje. Olujni vetar koji duva u celoj Hrvatskoj napravio je probleme u… »

Opozicija napustila zasedanje Narodne skupštine RS

Večernje novosti 12.12.2017
Posebna sednica Narodne skupštine RS na kojoj se raspravljalo o budžetu za 2018. Čavić: Ovakvom procedurom koju je predložila Vlada RS krše se tri zakona. POSLANICI opozicije napustili su u utorak posebnu sednicu Narodne skupštine RS i to uoči… »

Kineski kilovati iz Gacka!

Večernje novosti 12.12.2017
Vlada Republike Srpske sa partnerima iz Kine u utorak potpisala ugovor o izgradnji TE "Gacko dva". Vrednost ovog projekta procenjena na više od milijardu maraka. KAO što su "Novosti" i najavile, u Banjaluci je u utorak i zvanično potpisan ugovor Vlade… »

Oluja protutnjala kroz RS: Vetar rušio stabla u Banjaluci, vanredno stanje u dve opštine

Večernje novosti 12.12.2017
Nevreme napravilo haos u Banjaluci, saobraćaj u pojedinim delovima grada bio blokiran. U Vlasenici i Kneževu oštećena električna mreža. ZBOG jakog nevremena juče je proglašeno vanredno stanje u Vlasenici, gde je oštećena elektromreža i desetine… »

Demokratski front opet u parlamentu

Večernje novosti 12.12.2017
Demokratski front odlučio da se posle godinu dana bojkota vrati u Skupštinu Crne Gore. Dogovor sa ostatkom opozicije propao u petak. Samo UCG podrška. VIŠE od godinu dana nakon parlamentarnih izbora oktobra prošle godine 18 poslanika Demokratskog… »

Crna Gora otvorila dva nova poglavlja u pregovorima sa EU

Večernje novosti 11.12.2017
Crna Gora je danas otvorila dva nova poglavlja u pregovorima s Evropskom unijom. Crna Gora je danas otvorila dva nova poglavlja u pregovorima s Evropskom unijom, prenosi RTCG. Navodi se da se radi o Poglavlju 2 (Sloboda kretanja radnika) i Poglavlju 3… »

I gosti "Bjanke" će moći da uživaju u skijanju

Večernje novosti 12.12.2017
U zimskom centru u Kolašinu sledećeg vikenda počinje sezona. Ukinuta zabrana na ski-pas, uvedena zbog konflikta. OSIM snega koji je u subotu padao i dostigao visinu od skoro 80 santimetara, nove dobre vesti stižu iz Ski-centra Kolašin 1450. Sezona… »