Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 12.12.2017

Kolinda rešila: Ratna odličja ostaju, Praljak branio Hrvatsku od "velikosrpske agresije"

Vesti online 12.12.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović izjavila je danas u Bjelovaru da neće oduzeti odlikovanja Slobodanu Praljku, jer ih je on, kako je navela, dobio za odbranu od "velikosrpske agresije". Praljak je poslednjom optužnicom Haškog tribunala… »

Vašington priznao crnogorski jezik, međunarodni kod biće CNR

Vesti online 12.12.2017
Crna Gora je dobila međunarodni kod za crnogorski jezik u okviru ISO međunarodnog standarda, saopštio je na konferenciji za novinare direktor Nacionalne biblioteke Crne Gore "Đurđe Crnojević" Bogić Rakočević. Oznaka za crnogorski jezik biće CNR… »

Olujni vetar u BiH: Vanredno stanje na putu ka Banjaluci!

Vesti online 12.12.2017
Zbog jakih udara vetra na području BiH na snazi je vanredno stanje na regionalnom putu R-414 Skender Vakuf-Banjluka, pa se na ovoj deonici ne preporučuje kretanje. Jaki udari vetra zabeleženi su i na ostalim putevima u BiH, a posebno na deonicama u… »

"Srbin ne može biti direktor baleta u Splitu"

Vesti online 12.12.2017
"Srbin ne može biti direktor splitskog baleta", poručeno je pozorišnom reditelju Ivanu Leu Lemu, koji je bio kandidat za intendanta Pozorišnog saveta Hrvatskog narodnog pozorišta (HNK) i gde je kao direktora baleta predložio baletana i koreografa… »

Dobila otkaz zbog dva parčeta pršute, evo epiloga

Vesti online 12.12.2017
Sudija je smatrao da je snimak na kome se vidi da žena jede sendvič dovoljno jak dokaz da dobije otkaz. Nakon što je pojela dve kriške prišute, jedna žena dobila je otkaz u prodavnici u Zadru. Sve je izazvalo burnu reakciju javnosti i mnoge osude… »

Branislav Dukić: Vi imate objektivnu pisanu reč

Vesti online 12.12.2017
Želim vam da i dalje informišete javnost o onome što mnogi ne umeju, poruči je povodom jubileja Vesti Branislav Dukić, predsednik Saveza logoraša Republike Srpske. - Povodom 25 godina Vašeg korektnog, a nimalo lakog izveštavanja, želim vam i… »