Politika arhiva vesti 12.12.2017

Oštra polemika o vojsci i topljenju tenkova

Politika 12.12.2017
Deo vremena poslanici su potrošili i na polemiku o tome ko može nekoga da nazove lopovom. Nastavak rasprave o paketu finansijskih zakona, među kojima je i budžet, poslanici Skupštine Srbije i danas su iskoristili za međusobne obračune, a… »

Makron dočekao Vučića - poseta Srbiji pre leta sledeće godine

RTV 12.12.2017
PARIZ - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Parizu sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji dve zemlje. Makron je srpskog kolegu dočekao sa "mon ami… »

Makedonski premijer Zaev nije održao reč

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je danas, podovom izjave makedonskog premijera, Zorana Zaeva, da Priština treba da računa na podršku Makedonije "u svim procesima" da makedonski premijer nije održao reč. Vulin je reagovao na… »

Dačić u Briselu: Za nas nije prihvatljiva ideja... / VIDEO

B92 12.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je u Briselu da za Srbiju nije prihvatljiva ideja da ceo region treba "u jednom paketu" pristupi EU. On je istakao da svako treba da napreduje brzinom koju zaslužuje. Dačič je rekao novinarima, posle… »

Šutanovac i Janković odrekli se "Najevropljanina"

Mondo 12.12.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac saopštio je danas da vraća nagradu "Najevropljanin", koju je dobio 2010. godine. Isto učinio i lider PSG Saša Janković. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Šutanovac kaže da vraća nagradu zato što ne… »

Rasim Ljajić: Ne postoje rokovi za ulazak u STO

Danas 12.12.2017
Nemačka, Francuska, Švedska, Velika Britanija i Hrvatska su bile izričite da ne treba otvarati poglavlje 33, vezano za pravnu državu. Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović predstavljala je Srbiju na sinoćnjoj sedmoj međuvladinoj… »

Janković: Podržaćemo Đilasa

Vesti online 12.12.2017
Predsednik PSG Saša Janković rekao je danas da će taj Pokret podržati Dragan Đilasa ako se kandiduje za gradonačelnika. Janković je, na konferenciji za novinare, naglasio da se taj pokret zalaže za jačanje saradnje sa Narodnom strankom Vuka… »

Hag odlučio: Frenki Simatović pušten na privremenu slobodu!

Večernje novosti 12.12.2017
Međunarodni sud u Hagu pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne bezbednosti (SDB) Srbije Framka Simatovića-Frenkija. HAG/BEOGRAD - Međunarodni sud u Hagu pustio je na privremenu slobodu bivšeg operativca Službe državne… »

Fabrici: Ključna uloga lokalnih samouprava u pristupanju EU

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Lokalne samouprave imaju posebnu odgovornost za dobru upravu, bolje usluge građanima, na osnovu principa transparentnosti i delotvornosti, kao i ključnu ulogu u procesu pristupanja Evropskoj uniji, izjavio je danas šef Delegacije EU Sem… »

Vučić: Pravosuđe u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali to je nasleđeno

Beta 12.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se slaže sa primedbama iz Brisela da je pravosudje u Srbiji neefikasno i izloženo političkim uticajima, ali da su to nasledjeni problemi. Odgovarajući na pitanja novinara povodom broja otvorenih… »