Nauka & Tehnologija arhiva vesti 12.12.2017

Intel planira da koristi kobalt u izradi CPU čipova

PC Press 12.12.2017
Upotreba kobalta (Co) od strane kompanije Intel, a za izradu 10nm generacije čipova, moglo bi da označi novo poglavlje, te na polju poluprovodnika kompaniji obezbedi prednost. Sa druge strane, kompanija GlobalFoundries planira da u 7nm procesu nastavi… »

Top50: Da li je RTS i dalje najbolji servis za vesti i informacije?

PC Press 12.12.2017
Za godinu dana na Internetu može dosta toga da se promeni, a PC Press te promene beleži kroz godišnju dodelu Top 50 nagrada za najbolje online stvari. U susret predstojećoj dodeli nagrada za 2017. godinu, ne bi bilo loše da se podsetimo ko su bili… »

Novi Ericsson Mobility Report -Milijardu 5G korisnika do 2023. godine

IT svet 12.12.2017
Kompanija Ericsson predviđa da će do 2023. godine u svetu postojati milijardu korisnika 5G tehnologije kroz napredne servise mobilnog interneta. Ovaj i drugi rezultati tradicionalnog istraživanja Ericsson Mobility Report predstavljeni su u Beogradu na… »

UNICEF: Učiniti digitalni svet sigurnijim za decu

RTV 12.12.2017
BEOGRAD - Uprkos masivnom prisustvu dece u onlajn prostoru - jedan od tri korisnika interneta u svetu su deca - premalo je učinjeno da se zaštite od opasnosti koje ih vrebaju u digitalnom svetu i da im se poveća pristup bezbednim onlajn sadržajima… »

Otvaranje prvog Državnog data centra

Beta video 12.12.2017
BEOGRAD - U prostorijama Kancelarije za IT i eUpravu otvaranje prvog Državnog data centra prisustvovali su predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović i direktor Telekoma… »

Stižu tri nova iPhone-a sledeće godine?

B92 12.12.2017
Prema predviđanjima analitičara, kompanija Apple će naredne godine predstaviti tri nova iPhone-a. Apple će navodno sledeće godine predstaviti dva nova iPhonea s OLED ekranima i jedan s LCD ekranom. iPhone X, koji se našao u prodaji ovog meseca, prvi… »

Svemirski objekat koji bi mogao biti najvažnije naučno otkriće

B92 12.12.2017
Naučnici u potrazi za vanzemaljskim životom u svemiru podelili su sa javnošću jednu veoma uzbudljivu vest o objektu koji će sutra uveče proleteti pored Zemlje. Ako pronađu nešto takvo, to će se smatrati najvećim i najneočekivanijim naučnim… »

U susret 11. Festivalu nauke: Sportisti otkrivaju sa kojim naučnicima bi voleli da se sretnu jedan na jedan

Nedeljnik 12.12.2017
Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja predstaviće se u okviru ove zone postavkom „Citius, altius, fortius! - Brže, više, jače“. Kakva pitanja za Mihajla Pupina ima Vanja Grbić, sa kojim bi naučnikom voleo da se – jedan na jedan – upozna… »

Otvoren Državni data centar

Studio B 12.12.2017
Prvi Državni data centar otvoren je u Beogradu, a u njemu će biti smeštena ključna informaciono-komunikaciona infrastruktura države, značajna za efikasno funkcionisanje sistema elektronske uprave i IT sistema državne uprave. To će, kako je istakla… »

Opasan virus napada mobilne i računare i u Srbiji

Mondo 12.12.2017
Budite oprezni zbog novog virusa "Spajder“! Foto: Promo / Kaspersky Lab Virus "Spider" je prvi put pomenut 10. decembra, ali u drugim delovima sveta. Trenutno ne postoji više tehničkih detalja o ovom virusu, osim da je u pitanju ransomware i da… »