Vojvodina arhiva vesti 12.12.2017

Manji broj žena koje se vraćaju nasilniku

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Da li je porodično nasilje u porastu ili povećan broj prijava pokazuje da žene sve manje ćute o tome? Kako pružiti pomoć žrtvama, koja neće podrazumevati samo smeštanje u Sigurnu kuću nego i ekonomsko osnaživanje, samo su neka od… »

Saradnja Srbije i Mađarske za prevenciju poplava

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - "Urban-Prex" projekat koji obuhvata razvoj onlajn sistema za rano upozoravanje na ekstremne padavine i poplave trebalo bi za dve godine da se realizuje u gradskim sredinama međugraničnog područja Srbije i Mađarske. Na pomenutom projektu… »

Prevare putem SMS-a stižu i na telefone Novosađana

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Prevare putem SMS-a sve su učestalije, a poslednjih dana počele su da stižu i na telefone Novosađana. Na koji način korisnici usluga mobilne telefonije mogu da se zaštite od takvih vrsta prevara pitali smo Nacionalno udruženje za… »

Fudbal: Spartak priželjkuje pobedu protiv Vojvodine

Subotica.com 12.12.2017
U Subotici se u sredu igra vojvođanski derbi. U 22. kolu Superlige Spartak na Gradskom stadionu od 15 časova dočekuje Vojvodinu. Subotičani su u prvom susretu bili bolji od Novosađana i ubedljivo trijumfovali. Imaju igrači Vojvodine motiv za… »

Završen turnir u školskom basketu

RTV 12.12.2017
NOVI SAD - Rezultati novosadskih basketaša, svetskih šampiona, u znatnoj meri uticali su na odluku Svetske asocijacije da Srbiji poveri organizaciju školskog svetskog prvenstva u basketu. Turnir u Novom Sadu prvi je u nizu takmičenja kojim učesnici… »

Muzičko-baletska škola: Radovi neće stati ni tokom zime

Moj Novi Sad 12.12.2017
Gradnja Muzičko-baletske škole s koncertnom dvoranom na Limanu 3 trenutno je u drugoj, najobimnijoj fazi radova. Na gradilištu se upravo podiže konstrukcija trećeg sprata zgrade, pregrađuju se i malterišu zidovi i ugrađuje stolarija. Struja je… »

Horoskop otkriva koji je vaš najbolji lek za stres

Moj Novi Sad 12.12.2017
Svako ima svoj način, koliko-toliko efikasan, da se oslobodi stresa koji se nakupio tokom dana. Užurbani način života sa sobom nosi i velike količine stresa, a ljudi se rešavaju tog stresa na različite načine. Ribe odlaze u svoj imaginarni svijet… »

Obeleženo 250 godina zanatstva u Subotici

Subotica.com 12.12.2017
Preduzetnici Subotice, obeležili su danas 250 godina organizovanog zanatstva u našem gradu. Tim povodom organizovana je svečanost u restoranu Spartak na kojem je predstavljena publikacija „Vekovi subotičkog zanatstva“ i uručene 42 povelje… »

Donatorski koktel za subotičku bolnicu

Subotica.com 12.12.2017
U hotelu „Galleria“ danas je održan donatorski koktel, kako bi se obezbedili bolji uslovi rada subotičke Opšte bolnice. Koktel je okupio je veliki broj subotičkih privrednika, preduzetnika i direktora javnih preduzeća, kako bi svi zajedno… »

"Pauk" u Novom Sadu dnevno odnese oko 30 nepropisno parkiranih vozila

Moj Novi Sad 12.12.2017
"Parking servis" prisiljen da dnevno ukloni nekoliko desetina automobila. Nepropisno parkirana vozila smetaju pešacima i uništavaju zelenilo. U Novom Sadu ekipe "Parking servisa" sa specijalnim vozilima "pauk", kako je "Večernjim novostima" potvrđeno… »