Izvor: Blic arhiva vesti 13.12.2017

Erdogan: Izrael je teroristička država, svet da prizna Jerusalim kao glavni grad Palestine

Blic 13.12.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan pozvao je danas svetske sile da priznaju Jerusalim za glavni grad Palestine i poručio da bi SAD trebalo da ponište odluku o priznavanju tog grada kao prestonice Izraela. Obraćajući se okupljenima na samitu… »

Đilas: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda

Blic 13.12.2017
Dragan Đilas, bivši predsednik Demokratske stranke i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, izjavio za NIN da je odlučio da uđe u trku za gradonačelnika Beograda. - Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da… »

Samo za DJB i Dveri ostalo vremena za raspravu o budžetu

Blic 13.12.2017
Poslanici Skupštine Srbije danas su završili raspravu o amandmanina na izmene Zakona o budžetskom sistemu, pošto je isteklo vreme od ukupno 600 minuta koliko je bilo predviđeno za raspravu o amandmanima na sve tačke dnevnog reda. Nakon što je… »

Težak zemljotres na istoku: Najmanje 58 ljudi povređeno dok su u panici bežali iz kuća koje su se rušile (foto)

Blic 13.12.2017
Iranski mediji objavili su da je jutros još jedan zemljotres, jačine 6,1 stepen Rihtera, pogodio južni deo zemlje, kao i da je 58 osoba povređeno. Agencija ISNA je javila da je zemljotres pogodio selo Hadždak u južnoj provinciji Kerman, na oko 700… »

Zbogom papirnim fakturama

Blic 13.12.2017
Vlada Srbije učinila je još jedan korak u pravcu efikasnijeg, racionalnijeg i jeftinijeg poslovanja: računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis. Ministar finansija Dušan Vujović i… »

Danas žalbeni pretres Šešelju

Blic 13.12.2017
Žalbeni pretres na suđenju lideru radikala Vojislavu Šešelju zakazan je za danas u 13 časova, prema rasporedu koji je izdalo žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove (Mehanizam ili MMKS). Kako se navodi u saopštenju Mehanizma… »

U Hagu održana sednica po žalbi na Šešeljevu presudu; "Mogu samo da me isporuče samo vezanog u kavezu"

Blic 13.12.2017
Sednica po žalbi Haškog tužilaštva na oslobađajuću presudu predsedniku SRS Vojislavu Šešelju održana je danas pred Žalbenim većem Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu. Kako je Šešelj odbio da učestvuje u žalbenom procesu i da… »

Šarčević: Smenjujemo 19 direktora. U neke škole kad uđete, ne znate zašto postoje

Blic 13.12.2017
U toku je postupak smenjivanja četiri direktora zbog vršnjačkog nasilja u školama kojima rukovode. Pomoćnica ministra prosvete zadužena za osnovno i predškolsko obrazovanje Vesna Nedeljković izjavila je da se očekuje smenjivanje i 15 direktora… »

Bez krova nad glavom: Poplavljen kompletan sprat u domu, studenti primorani da na kiši traže novi smeštaj

Blic 13.12.2017
Svi studenti prvog, drugog i trećeg paviljona Studentskog centra „Nikola Tesla“ u Banjaluci morali su da napuste dom, a većina nema gde ni da prespava. Zbog nevremena koje je juče zahvatilo Banjaluku i uništilo krov na tri paviljona, zgrade su… »

Vulin u Sarajevu: Želimo mirnu i stabilnu BiH, Srbija okrenuta miru

Blic 13.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin stigao je jutros u Sarajevo u zvaničnu posetu Ministarstvu odbrane BiH. Delegaciju iz Srbije, koju predvodi Vulin, svečano je dočekala ministarka odbrane BiH Marina Pendeš ispred zgrade Ministarstva odbrane, nakon… »