Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.12.2017

Lideri islamskih zemalja osudili Trampovu odluku o Jerusalimu

Glas Amerike 13.12.2017
Lideri 22 islamske zemlje okupili su se u Istanbulu kako bi razmotrili odluku američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu Izraela. Skup se održava pod pokroviteljstvom 57 zemalja članica Organizacije islamske konferencije… »

Mogući osumnjičeni za raketiranje Banskih dvora se ne oseća krivim

Glas Amerike 13.12.2017
Posle 26 godina od rata, Hrvatska je objavila kraj istrage o raketiranju Banskih dvora na osnovu koje je podneto šest krivičnih prijava, protiv pet državljana Srbije i jednog državljana Hrvatske, koji se terete za ratni zločin protiv civilnog… »

Prva žena oficir VS diplomirala na Američkoj osnovnoj pešadijskoj obuci za mlade lidere

Glas Amerike 13.12.2017
Potporučnik Vojske Srbije Mirjana Novaković diplomirala je na Američkoj osnovnoj pešadijskoj obuci za mlade lidere u Fort Beningu, u američkoj državi Džordžiji, saopštila je Ambasada SAD u Beogradu. Ona je obuku pohađala kroz američki Program… »

Praznici uz operu - nastup srpskih umetnica u Kenedi centru

Glas Amerike 13.12.2017
Na Milenijumskoj sceni Kenedi centra u Vašingtonu sinoć su nastupale sopran Biljana Soldo i pijanistkinja Milena Gligić - dve umetnice poreklom iz Srbije koje žive u SAD. Recital, nazvan "Proslava novogodišnjih praznika uz svetsku operu"… »

Tina Smit menja Ala Frenkena - senatora optuženog za nedolično ponašanje

Glas Amerike 13.12.2017
Zamenica guvernera Minesote i članica Demokratske stranke Tina Smit imenovana je na mesto senatora Ala Frankena, koji je podneo ostavku zbog optužbi nekoliko žena da se nedolično ponašao. „Ona voli ljude i ljudi vole nju. Ima veliki integritet i… »

Medijska udruženja oštro o izjavi premijerke Brnabić o istraživačkim medijima

Glas Amerike 13.12.2017
Predstavnici profesionalnih novinarskih udruženja u Srbiji i istraživačkih medija oštro su reagovali na javno istupanje premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je u intervjuu na RTS-u u utorak uveče rekla da "takozvani" istraživački novinari… »

Nastavljene pretnje poslanici Marinki Tepić, država ne reaguje

Glas Amerike 13.12.2017
Pretnje narodnoj poslanici Nove stranke Marinki Tepić, koje su počele nakon što je sa skupštinske govornice postavila pitanja šta ekstremni desničar iz Škotske, Džim Douson, radi u Srbiji, nastavljene su da se u raznim oblicima šire u javnosti… »

Mnoštvo tema pred početak evropskog samita

Glas Amerike 13.12.2017
U četvrtak počinje decembarski EU samit sa, reklo bi se, i previše tema na stolu. Od Trampovog prizanja Jerusalima kao glavnog grada Izraela, skandala sa umiješanosti EU u zlostavljanje migranata u Libiji, do nove evropske odbrambene strukture i… »

Prepucavanje senatorke i Trampa oko "seksističkih" tvitova

Glas Amerike 13.12.2017
Američki predsednik Donald Tramp suočen je sa kritikama pošto je objavio uvredljivi tvit na račun demokratske senatorke iz Njujorka Kirsten Džilibrend. Senatorka je izjavila da predsednik pokušava da ućutka njene pozive da podnese ostavku, pošto… »

Rozenstajn: Ne vidim razlog da otpustim Malera

Glas Amerike 13.12.2017
Zamenik američkog sekretara za pravosuđe Rod Rozenstajn izjavio je u Kongresu da ne vidi nikakav razlog za smenu specijalnog tužioca Roberta Malera, koji predvodi istragu mogućih veza Trampovog izbornog štaba sa Rusijom za vreme izbora 2016… »