Izvor: Kurir arhiva vesti 13.12.2017

Erdogan: Gotovo je, američko posredovanje na Bliskom istoku ne dolazi u obzir!

Kurir 13.12.2017
Erdogan je rekao na zatvaranju samita Organizacije islamske saradnje da posredovanje Vašingtona u izraelsko-palestinskim mirovnim pregovorima "ne dolazi u obzir", dodajući da je taj proces "završen", navodi agencija AP. On je kazao da je vreme da… »

Đilas se vraća u politiku: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda

Kurir 13.12.2017
BEOGRAD - Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone… »

Poslanici se optuživali da guslaju po skupštini: Raspravljali ko je uništio vojsku, pa se pozivali na Vikiliks

Kurir 13.12.2017
U skupštinskoj raspravi danas se ponovo polemisalo o stanju u vojsci, a pominjale su se i depše SAD koje je svojevremeno objavio Vikilis. Šef polaničke grupe SNS Aleksandar Martinović je, navodeći da je Demokratska stranka uništila vojsku, dok je… »

Iran ne prestaje da se trese: 58 povređeno u novom zemljotresu jačine 6,1 Rihtera

Kurir 13.12.2017
Najgore je pogođeno selo Hadždak, u južnoj provinciji Kerman, na oko 700 kilometara južno od Teherana. Posle je registrovano i nekoliko naknadnih potresa. Kako se navodi, potres je registrovan na dubini od 10 kilometara, a 58 ljudi je povređeno dok… »

Zbogom papirologiji: Papirne fakture odlaze u istoriju, ne treba im više ni pečat, ni potpis!

Kurir 13.12.2017
BEOGRAD - Vlada Srbije učinila je još jedan korak u pravcu efikasnijeg, racionalnijeg i jeftinijeg poslovanja: računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis. Ministar finansija Dušan Vujović… »

Šešelja baš briga za tužilaštvo: Nisam gledao prenos iz Haga, spavao sam!

Kurir 13.12.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da neće odogvarati na argumente koje je iznelo Tužalaštvo Haškog tribunala tražeći da prvostepena presuda kojom je oslobodjen bude preinačena i da on bude osudjen. "Uopšte… »

Ministar Šarčević očitao direktorima, u toku smena njih 19: Neke škole sjajno rade, a neke ne znate zašto postoje…

Kurir 13.12.2017
BEOGRAD - U proceduri je smena 19 direktora u školama u Srbiji, jer nisu poštovali zakon koji nalaže da se u penziju ide sa navršenih 65 godina zivota, ali i zbog vršnjačkog nasilja u školama. "Svi direktori koji nisu postupili u skladu sa Zakonom… »

Drama u Banjaluci: Studenti hitno evakuisani iz domova! Olujni vetar nosi krovove i ruši sve pred sobom!

Kurir 13.12.2017
Kiša koja je u utorak uveče počela da pada izazvala je poplavu u njima. Came to uni this morning: Student's apartment building literally lost its roof. A piece of which is now stuck on top of a tree! #Banjaluka pic.twitter.com/EaQ1fjqBK7 — King… »

Skandal! Manijak ukrao identitet poznate novinarke RTS: Predstavljao se kao ona i maltretirao ostale novinarke ove kuće!

Kurir 13.12.2017
Osumnjičeni je na taj način, u cilju fizičkog približavanja, upućivao poruke novinarkama, tražio od njih kontakte drugih novinarki i pozivao ih na sastanak. Sumnja se da je na taj način, zloupotrebljavajući podatke o ličnosti, ugrozio oštećenu… »

Beograđanin utajio porez, pa uhapšen: Oštetio budžet Srbije za milion i po dinara!

Kurir 13.12.2017
BEOGRAD - Pripadnici MUP u Užicu u saradnji sa poreskom policije u tom gradu, a po nalogu tužilaštva u Beogradu, podneli su krivičnu prijavu protiv pedesettrogodišnjeg muškarca iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo… »