Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.12.2017

U toku postupak smenjivanja četiri direktora zbog nasilja u školama

Nova ekonomija 13.12.2017
Pomoćnica ministra prosvete za osnovno i predškolsko obrazovanje Vesna Nedeljković izjavila je da je u toku postupak smenjivanja četiri direktora zbog nasilja u prosvetnim ustanovama u kojima su na čelu, dok se očekuje smenjivanje 15 direktora… »

Brnabić: Građani Srbije će u idućoj godini živeti bolje u svim segmentima

Nova ekonomija 13.12.2017
Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će građani Srbije u idućoj godini živeti bolje u svim segmentima, a da će se ići i ka daljem smanjenju stope nezaposlenosti i to na ispod deset odsto. Ona je za Radio televiziju Srbije rekla i da svi… »

Kinezi odustali od koncesije za Aerodrom Nikola Tesla

Nova ekonomija 13.12.2017
Za koncesiju za beogradski Aerodrom Nikola Tesla stigle su četiri ponude, a jedan od kvalifikovanih ponuđača, kineski konzorcijum, odustao je, saznaje agencija Beta. Ponude za koncesiono upravljanje beogradskim aerodromom dostavili su… »

U Srbiji će od sledeće nedelje biti uveden nov dokument za trudnice

Nova ekonomija 13.12.2017
U Srbiji će od sledeće nedelje biti uveden nov dokument za trudnice u kojem će biti upisivani svi podaci iz državnih i privatnih lekarskih ordinacija, pišu danas beogradske Večernje novosti. Kako navodi list, u pitanju je takozvana Knjižica za… »

Pomoćnica ministra: EU zahteva da Srbija iz zakona izbaci eksplicitnu zabranu prometa GMO

Nova ekonomija 13.12.2017
Pomoćnica ministra za trgovinu Olivera Jocić izjavila je da će svi sporazumi koje Srbija ima s trećim zemljama, kao što su Rusija, Belorusija, Kazahstan i Turska, biti suspendovani posle njenog ulaska u Evropsku uniju, ali je dodala da će korist u… »

Lekić: Izjava premijerke Brnabić o novinarima je skandalozna

Nova ekonomija 13.12.2017
Predsednik NUNS Slaviša Lekić ocenio je izjavu premijerke Ane Brnabić o medijima koji istražuju imovinu političara kao skandaloznu. "Skandaloznu izjavu Brnabić o 'takozvanim istraživačkim medijima', koji, gle bezobrazluka, istražuju imovinu… »

Javni dug Srbije na kraju oktobra 24,3 milijarde evra

Nova ekonomija 13.12.2017
Javni dug Srbije na kraju oktobra iznosio je 24,3 milijarde evra, što je 64,9 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), objavilo je Ministarstvo finansija. Na kraju septembra javni dug je bio oko 24,1 milijardu evra, odnosno 64,6 odsto BDP-a. U decembru… »

Fijat ove godine najveći izvoznik u Srbiji

Nova ekonomija 13.12.2017
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je 3,8 milijardi evra, a najveći izvoznik je i dalje kompanija Fijat Krajsler automobili (FCA) Srbija, čija je fabrika u Kragujevcu izvezla proizvode u vredosti od 870,2… »

Japanska kompanija od marta deo plate isplaćuje u bitkoinima

Nova ekonomija 13.12.2017
Japanska kompanija GMO Internet Group je saopštila kako će od marta 2018. godine ponuditi isplaćivanje dela plate, tačnije do od 100.000 jena (oko 870 dolara) u bitkoinima, za 4.000 zaposlenih radnika. Saopšteno je i kako će plaćanje ovim načinom… »

Profesor s Berklija: Dolaru odbrojani dani

Nova ekonomija 13.12.2017
Dani dolara kao najvažnije svetske valute su odbrojani, kaže profesor ekonomije s Berklija. Valute će uskoro funkcionisati na jednakim nivoima na međunarodnim tržištima, a američki dolar biće prisiljen da deli tu istaknutu ulogu sa kineskim juanom… »