Izvor: PC Press arhiva vesti 13.12.2017

Prvi telefon sa senzorom za otisak prsta ispod ekrana na CES 2018

PC Press 13.12.2017
Kompanija Synaptics najavila je optički senzor za otisak prsta još krajem 2016. godine, a unapređena verzija predstavljena je 12. decembra, te bi, u teoriji, trebalo da očitava otisak kada se prst prisloni na površinu OLED displeja. Tom prilikom je… »

BIZIT 2017: Panel diskusija – Da li je softver dovoljan?

PC Press 13.12.2017
Prema zavodu za statistiku mali broj firmi koristi poslovna softverska rešenja kao što je ERP ili neka slična. Ana Brkić, direktor AB Soft-a je mišljenja da nije problem da li neko koristi računar ili ne već u kojoj meri. Poslovni softveri su… »

Facebook menja svoju praksu plaćanja poreza u svetu

PC Press 13.12.2017
Tehnički gigant će u budućnosti knjižiti prihode u zemljama u kojima su zarađeni, čime će smanjiti račune kompanije za porez u Irskoj. U potezu koji će se smatrati odgovorom na dugogodišnju kritiku svetskih vlada za svoje poresko planiranje… »

Elektronske fakture od sada validne i bez potpisa i pečata

PC Press 13.12.2017
Vlada Srbije je danas donela odluku da računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže potpis i pečat. U cilju postizanja bržeg, jeftinijeg i efikasnijeg poslovanja, ministar finansija Dušan Vujović i… »

Harry Potter i program za predviđanje teksta

PC Press 13.12.2017
Ljubitelji serijala Harry Potter koji su završili sa čitanjem delova „ Harry Potter i ukleto dete“ i „ Harry Potter i kamen mudrosti“ iz prethodne dve godine, sada imaju priliku da uživaju u novom poglavlju iz priče o dečaku čarobnjaku, a za… »

Android Oreo radi na manje od 1% uređaja

PC Press 13.12.2017
Iako se Apple-ov iOS 11 ažurira sporije na kompatibilnim uređajima nego bilo koja druga prethodna verzija platforme, on je još uvek na 60% uređaja od ovog meseca. Ne možemo reći isto i za Android Oreo, koji se bori da postigne 1%. Možda bi se… »

Star Wars tehnologije koje su postale stvarnost

PC Press 13.12.2017
Prošlo je 40 godina od premijere prve (IV) epizode Ratovi zvezda, a uticaj ove filmske franšize na svet oko nas je jači nego ikad. Sa premijerom Star Wars: The Last Jedi opet je svet zahvatila groznica iz daleke, daleke galaksije. I opet, kao i pre… »

Netflix upotrebljava podatke o korisnicima u marketinške svrhe

PC Press 13.12.2017
Netflix je od nedavno označen zbog ugrožavanja privatnosti korisnika, a pošto je objavio da je 53 njih gledalo jedan božićni film 18 dana zaredom. Ovaj servis za emitovanje sadržaja se u problematičnom tvitu obratio pomenutim gledaocima, te je… »

iMac Pro: otkriveni datum izlaska, cena i specifikacije

PC Press 13.12.2017
Apple je otkrio kada će omiljeni kompjuter profesionalaca biti dostupan, a tu su i neverovatne karakteristike koje prati i jednako impresivna cena. Apple je uvek znao da pogodi ciljnu grupu za svoje proizvode. Ma koliko oni bili skupi, prodaja bi išla… »

Roboti poneli olimpijsku baklju u Južnoj Koreji

PC Press 13.12.2017
Samo dva meseca pre nego što će se Zimske olimpijske igre održati u Pjongčangu u Južnoj Koreji, olimpijska baklja putuje zemljom, te prolazi kroz ruke sportista, članova dečjih bendova, te ponosnih građana. Priliku da ponese baklju dobio je i… »