Izvor: Personal magazin arhiva vesti 13.12.2017

Google: Ovo su najpretraživaniji pojmovi u Srbiji 2017.

Personal magazin 13.12.2017
Google danas objavljuje rezultate godišnjeg izveštaja najpretraživanijih termina u 2017. godini, nudeći jedinstvenu perspektivu o najznačajnijim momentima i trendovima u Srbiji. Ove godine, građani Srbije su se na Google pretraživaču…. Google… »

ADATA predstavlja UV220 i UV320 USB fleš diskove

Personal magazin 13.12.2017
Klasična prenosivost podataka u kompaktnom kućištu bez poklopca, sa intuitivnim konektorima koji se izvlače. ADATA Technology, vodeći proizvođač DRAM modula visokih performansi, NAND fleš proizvoda i dodatne opreme za mobilne uređaje, predstavio… »

Kaspersky Lab: Neočekivani troškovi mogu upropastiti praznike

Personal magazin 13.12.2017
Kako se približava udarni period za kupovinu preko interneta, pred novogodišnje i božićne praznike, potrošači bi mogli da se suoče sa neočekivanim troškovima u slučaju da njihovi uređaji budu kompromitovani.…. Kako se približava udarni… »

Novi “Adrenalin Edition” softver za AMD Radeon GPU-ove

Personal magazin 13.12.2017
AMD je danas lansirao najsveobuhvatniju verziju svoje napredne softverske platforme – „Radeon Software“. Popularno zvana „drajveri“, nova softverska platforma nosi naziv „Adrenalin Edition“ i dizajnirana je da omogući igračima… »

Sony XEED 4K600Z – kompaktni model visoke definicije

Personal magazin 13.12.2017
Canon Europe predstavio je XEED 4K600Z, kompaktni, LCOS, laserski projektor velike svetline i rezolucije veće od 4K. Zahvaljujući 6000 lumena pruža jasnu sliku vrhunskog kvaliteta, pa predstavlja idealan izbor za…. Canon Europe predstavio je XEED… »

Samsung i Amazon Prime Video prvi pokrenuli sadržaj HDR10+

Personal magazin 13.12.2017
Prime Video je prva streaming usluga koja će koristiti HDR10+ sada dostupan u celoj liniji Samsung 2017 UHD TV. Kompanija Samsung Electronics i Amazon Prime Video najavili su da je čitava Prime Video HDR videoteka sada dostupna u HDR10+ standardu. Reč… »

Vip kinoteka – Projekat digitalne restauracije srpske filmske baštine

Personal magazin 13.12.2017
Film „Ko to tamo peva“ prvi od deset naslova koji će biti sačuvan od propadanja. Deset kultnih filmskih ostvarenja koja su obeležila srpsku i regionalnu kinematografiju biće digitalno restaurirana i spremna za ponovno prikazivanje u vrhunskom… »

Pocinje proizvodnja prvog Samsung Flash Storage-a

Personal magazin 13.12.2017
Postavljena nova granica za skladištenje podataka na mobilnim uređajima prilikom rukovanja sve većom količinom multimedijskog sadržaja. Kompanija Samsung Electronics počinje proizvodnju prvog ugrađenog, univerzalnog Flash Storage (eUFS) rešenja od… »

Pariski sporazum – Veštacka inteligencija za planetu

Personal magazin 13.12.2017
Na dvogodišnjicu potpisivanja Pariskog sporazuma o klimi, u Parizu se sastaju predstavnici svetskih vlada, poslovni ljudi i mnogobrojne građanske inicijative, kako bi razgovarali o jednom od najvažnijih pitanja i mogućnostima…. Na dvogodišnjicu… »

Još mesec dana traju prijave za Sony World Photography Awards 2018

Personal magazin 13.12.2017
Fotografi širom sveta imaju još mesec dana da se prijave za učešće na jedanaestom Sony World Photography Awards. Tim povodom, Svetska organizacija za fotografiju, osnivač nagrada, objavila je najnoviju selekciju…. Fotografi širom sveta imaju još… »