Izvor: Pravda arhiva vesti 13.12.2017

Erdogan poručio: Gotovo je sa Amerikom...

Pravda 13.12.2017
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je da Sjedinjene Američke Države više ne mogu da budu posrednik u naporima da se okonča izraelsko-palestinski sukob, nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao prestonicu… »

Mali: Puna gradska kasa savršen plen za Đilasa

Pravda 13.12.2017
Gradonačelnik Beograda izjavio povodom najave Dragana Đilasa da će se kandidovati za gradonačelnika, da se Đilas ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je "očigledno" da je njemu i "družini" nestalo para. "Đilas je… »

Završena sednica žalbenog veća: Šešelj od Haga dobio rok od deset dana!

Pravda 13.12.2017
Sednica po žalbi Haškog tužilaštva na oslobađajuću presudu predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju održana je pred Žalbenim većem Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu. Kako je Šešelj odbio da učestvuje u žalbenom… »

Evo zašto Vulin kaže da je "u interesu Srbije da BiH bude stabilna, snažna i uspešna"

Pravda 13.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, prilikom posete Sarajevu, pozvao bosanskohercegovačku koleginicu Marinu Pendeš u posetu Srbiji. Ministri su istakli da su obe zemlje posvećene miru. Ministarka Pendeš je rekla da je današnji susret dokaz dobre… »

Vučić o susretu sa Makronom: Francuska se vraća u Srbiju na velika vrata (video)

Pravda 13.12.2017
Vučić je izrazio uverenje da kada se poseta Srbiji francuskog predsednika Emanuela Makrona realuzuje, "onda ćemo imati još mnogo toga što će nas vezivati". Kao jedini šef države zapadnog Balkana koji je učestvovao na samitu svetskih lidera o… »

Pravoslavno bratstvo: Ruski i srpski umetnici završili mozaik na kupoli hrama Svetog Save (video)

Pravda 13.12.2017
U Hramu Svetog Save u Beogradu završeni su radovi na izradi mozaika na kupoli. Specijalna komisija, u čijem sastavu su predstavnici Ministarstva kulture Rusije, ruske federalne agencije „Rossotrudničestvo“, Ruske i Srpske pravoslavne crkve, kao i… »

Prodaja oružja u svetu je „eksplodirala“! Zapanjiće vas iznos!

Pravda 13.12.2017
Svetska trgovina oružjem prošle godine je „eksplodirala“, prvi put nakon pet godina. Kako navode analitičari, prodaja oružja je 2016. godine porasla po prvi put posle pet godina kontinuiranog pada, a prodaju su povećale SAD i Rusija. Najvećih… »

Hladan tuš u Americi: Tramp je doneo odluku koja će šokirati ceo zapadni svet

Pravda 13.12.2017
Američka administracija na čelu sa Donaldom Trampom po mnogo čemu vodi potpuno drugačiju politiku od one kojom je rukovodio Barak Obama, a najbolji primer za to jeste Sirija. Krvavi rat koji je buktao skoro sedam godina po svemu sudeći je priveden… »

"Rampa" za Asada: Mnogima je promakao ovaj detalj Putinove posete Siriji! (video)

Pravda 13.12.2017
Sirijski predsednik Bašar el Asad morao je u svojoj zemlji da se povinuje zahtevu jednog ruskog vojnika, prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina. Mnogi nisu obratili taj detalj na snimku, ali uočeno je da kada je ruski lider krenuo u smotru… »

Tajni dokumenti najavljuju veliki rat: Najveća supersila sprema najgori mogući scenario!

Pravda 13.12.2017
Kina u tišini gradi mrežu izbegličkih kampova duž svoje 1416 kilometara duge granice sa Severnom Korejom u iščekivanju masovnog priliva ljudi iz te države koji bi se mogao dogoditi nakon potencijalnog pada režima Kim Džong-una, piše Tom Filips… »