Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 13.12.2017

Budžet za narednu godinu pred odbornicima 20. decembra

Ritam grada Kg 13.12.2017
Posle konsultacija sa šefovima odborničkih grupa u Skupštini grada Kragujevca, predsednik Miroslav Petrašinović, zakazao je 12. redovnu sednicu gradskog parlamenta za sredu 20. decembar u 9 časova. Najvažnija tačka dnevnog reda sednice koju će… »

Predstavljen projekat “Centar za demenciju“

Ritam grada Kg 13.12.2017
U okviru obeležavanja 55 godina od osnivanja, Gerontološki centar Kragujevac danas je predstavio novi projekat pod nazivom “Centar za demenciju“ čiju realizaciju je podržala Evropska unija. Prezentacija ovog projekta koja je održana u hotelu… »

Javna rasprava o LAP-u bez zainteresovanih

Ritam grada Kg 13.12.2017
Radni tim za izradu Lokalnog antikorupcijskog plana, u skladu sa previđenom dinamikom, organizovao je danas javnu tribinu o tom dokumentu. I pored javnog poziva upućenog institucijama, organizacijama i pojedincima da uzmu učešće u javnoj raspravi… »

Izložba grafika Sandre Bo i Vladimira Rankovića

Ritam grada Kg 13.12.2017
Zajednička izložba grafika Sandre Bo, umetnice iz Švajcarske i Vladimira Rankovića, kragujevačkog grafičara, otvoriće, sutra od 19 sati, u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja, pitanje ličnog odnosa prema okruženju. Grafike su u ovom slučaju… »

Dečiji koncert folklora na PMF-u

Ritam grada Kg 13.12.2017
Sutra od 19 sati, u Sali PMF-a, održaće se tradicionalni Dečiji koncert folklora, na kom će najmlađi članovi ansambala SKC predstaviti svoje poznavanje tradicionalnih pesama i igara. Učestvuju: Dečiji ansambl Svetozar Marković, Izvođački… »

„Džast merid“ u Teatru

Ritam grada Kg 13.12.2017
Najnovija predstava Knjaževsko-srpskog teatra, „Džast merid“, koju je po tekstu Dunje Petrović režirao Vojin Vasović, na programu je sutra, od 20 časova. To je priča koja se dešava sada i ovde. U vremenu u kome se više živi od… »

Promicija knjige „Bez začina“, Maje Solar

Ritam grada Kg 13.12.2017
Sutra od 19 sati, u Kontakt galeriji SKC-a, biće predstavljena knjiga „Bez začina“, Maje Solar. U svojoj novoj zbirci autorka se bavi temom luksuza, problematizuje položaj pesnikinja u društvenoj podeli rada i propituje odnos književnosti i… »

Promocija knjige „Glas iz peščanika“

Ritam grada Kg 13.12.2017
Večeras od 19 časova, u „Kutiji šibica“ SKC-a, biće predstavljena knjiga „Glas iz peščanika“, Branke M. Kasalović. … Osnovne karakteristike nove knjige Branke M. Kasalović su: snažan individualni pečat iskaza, strasni emotivni naboj… »

Održana tribina “Imamo pravo”

Ritam grada Kg 13.12.2017
Centar za mir i međukulturni dijalog organizovao je u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu okrugli sto, koji je prvi u nizu aktivnosti koji će na temu ljudskih prava biti organizovane u okviru projekta “Imamo pravo”. Cilj ovog projekta je… »

Veprovi u najjačem izdanju CEFL-a

Ritam grada Kg 13.12.2017
U najjačem do sada izdanju Centralno-evropske lige američkog fudbala (CEFL), vicešampioni tog takmičenja, Kragujevac Wild Boarsi, biće jedini srpski predstavnici, a za rivale u grupi „Istok“ imaće ruske šampione Moscow Patriotse i turske prvake… »