Izvor: RTV arhiva vesti 13.12.2017

Erdogan: Gotovo je s posredovanjem SAD između Izraela i Palestine

RTV 13.12.2017
ISTANBUL - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan rekao je danas da Sjedinjene Američke Države više ne mogu da budu posrednik u naporima da se okonča izraelsko-palestinski sukob, nakon odluke američkog predsednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim… »

Reagovanja na najavu kandidature Dragana Đilasa

RTV 13.12.2017
BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je, povodom najave Dragana Đilasa da će se kandidovati za gradonačelnika, da se Đilas ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je "očigledno" da je njemu i "njegovoj… »

Poslanici potrošili 600 minuta, sutra glasanje o budžetu za 2018.

RTV 13.12.2017
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije noćas su završili raspravu o amandmanina na izmene Zakona o budžetskom sistemu, pošto je isteklo vreme od ukupno 600 minuta koliko je bilo predviđeno za raspravu o amandmanima na sve tačke dnevnog reda. Glasanje… »

Još jedan zemljotres pogodio Iran, 58 povređeno

RTV 13.12.2017
TEHERAN - Iranski mediji objavili su da je jutros još jedan zemljotres, jačine 6,1 stepen Rihtera, pogodio južni deo zemlje, kao i da je 58 osoba povređeno. Agencija ISNA je javila da je zemljotres pogodio selo Hadždak u južnoj provinciji Kerman, na… »

Održan žalbeni pretres u predmetu Šešelj

RTV 13.12.2017
HAG - Sednica po žalbi haškog tužilaštva na oslobađajuću presudu predsedniku Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju održana je danas pred Žalbenim većem Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu. Kako je Šešelj odbio da učestvuje… »

Šešelj: Haški tribunal me više ne interesuje

RTV 13.12.2017
BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj ponovio je da neće prisustvovati žalbenom pretresu, koji u Haškom tribunalu počinje u 13 sati, niti ga, kako kaže, taj tribunal više interesuje. "Mene više Haški tribunal ne interesuje. Ja dobrovoljno nikad… »

Smena 15 direktora škola koji neće u penziju i 4 zbog vršnjačkog nasilja

RTV 13.12.2017
BEOGRAD - U proceduri je smena 19 direktora u školama u Srbiji, jer nisu poštovali zakon koji nalaže da se u penziju ide sa navršenih 65 godina života, ali i zbog vršnjačkog nasilja u školama. "Svi direktori koji nisu postupili u skladu sa Zakonom… »

Vulin u Sarajevu: Srbiji od najvećeg interesa stabilna BiH

RTV 13.12.2017
SARAJEVO - Srbiji je od najvećeg interesa stabilna, snažna, uspešna i mirna Bosna i Hercegovina koja se razvija, kazao je danas u Sarajevu ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nakon susreta s ministarkom odbrane BiH Marinom Pendeš. Ministar Vulin… »

Banjaluka: Oluja, poplava, evakuiše se Studentski centar

RTV 13.12.2017
BANJALUKA - Olujno nevreme koje je pogodilo Banjaluku prouzrokovalo je veliku materijalnu štetu na tri paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla", sa kojih je vetar odneo krovove, pa je odlučeno da studenti budu evakuisani, javili su lokalni mediji… »

Napravio lažni vajber nalog, pa proganjao novinarke RTS-a

RTV 13.12.2017
BEOGRAD - Policija je uhapsila V.D. (33) osumnjičenog da je napravio lažni vajber nalog na ime jedne novinarke RTS-a i preko njega se lažno predstavljao i upućivao poruke drugim novinarkama ove medijske kuće. Osumnjičeni je na taj način, u cilju… »