Izvor: SEEbiz arhiva vesti 13.12.2017

Đilas: Ulazim u trku za gradonačelnika Beograda

SEEbiz 13.12.2017
BEOGRAD - Bivši gradonačelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas izjavio je da će učestvovati u trci za gradonačelnika Beograda i da još ima vremena za dogovor da bude kandidat za gradonačelnika jedne opozicione kolone… »

Brnabić: Iduće godine nezaposlenost ispod 10%

SEEbiz 13.12.2017
BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je sinoć da će građani Srbije u idućoj godini živeti bolje u svi segmentima a da će se ići i ka daljem smanjenju stope nezaposlenosti i to na ispod deset odsto. Ona je za Radio televiziju Srbje rekla i… »

Beogradska berza: Aerodrom u fokusu investitora

SEEbiz 13.12.2017
BEOGRAD - Aerodrom Nikola Tesla bio je u fokusu investitora na Beogradskoj berzi, a indeksi beleže blagi rast. BELEX15 porastao je blagih 0,04 odsto, na 744,07 poena, dok je BELEXline podigao vrednost 0,4 odsto, na 1.626,35 poena. Aerodrom Nikola Tesla… »

Wall Street: Novi rekordi, bankarski sektor ojačao

SEEbiz 13.12.2017
NEW YORK – Na Wall Streetu su u utorak Dow Jones i S&P 500 indeks dosegnuli nove rekordne razine, što se ponajviše zahvaljuje rastu cijena dionica banaka jer se očekuje povećanje kamata američke središnje banke. Dow Jones ojačao je 0,49 posto, na… »

Italijanski profesor Veraldi izašao iz komisije za doktorat Siniše Malog

SEEbiz 13.12.2017
BEOGRAD - Italijanski profesor Roberto Veraldi, koga je Nacionalni savet za visoko obrazovanje imenovao za člana stručne komisije za preispitivanje osporene doktorske disertacije gradonačelnika Beograda Siniše Malog, povukao je članstvo u toj… »

Prijava protiv šest osoba zbog raketiranja Banskih dvora

SEEbiz 13.12.2017
ZAGREB - U Ravnateljstvu policije održava se konferencija za novinare u povodu dovršenog kriminalističkog istraživanja raketiranja Banskih dvora 1991. godine, koje su izveli zrakoplovi nekadašnje Jugoslavenske vojske. Govore predstavnici… »

U listopadu izdano 8,7 posto građevinskih dozvola više nego lani

SEEbiz 13.12.2017
ZAGREB - U listopadu ove godine nastavljen je rast broja izdanih građevinskih dozvola; izdano ih je 839, što je za 8,7 posto više nego u istom lanjskom mjesecu, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS). Prema vrstama… »

Hrvatska među četiri zemlje EU s najvećim rastom zaposlenosti u trećem tromjesečju

SEEbiz 13.12.2017
LUXEMBOURG - Hrvatska je uz Estoniju, Maltu i Bugarsku bila među zemljama Europske unije koje su u trećem tromjesečju zabilježile najveći rast zaposlenosti na tromjesečnoj razini, pokazuje u srijedu objavljeno izvješće europskog statističkog… »

Dolar stabilan prema euru pred Fedovu odluku o kamatnim stopama

SEEbiz 13.12.2017
LONDON - Dolar je i u srijedu bio stabilan prema euru na međunarodnim tržištima valuta u očekivanju završetka sjednice američke središnje banke na kojoj bi prema raširenim očekivanjima trebala biti donesena odluka o podizanju ključnih kamatnih… »

Darwin Airline potonuo u stečaj

SEEbiz 13.12.2017
LJUBLJANA - Švicarska regionalna aviokompanija Darwin Airline potonula je u stečaj. Gotovo svih 250 zaposlenika dobit će otkaz. Sve se ovo događa samo pet mjeseci nakon što je Adria Airways preuzela ovu kompaniju. Švicarska agencija za civilno… »