Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.12.2017

Hrvatska: Rešen slučaj posle 26 godina, optuženi Srbi

Sputnik 13.12.2017
Hrvatska policija održala pres-konferenciju povodom završetka istrage o raketiranju Banskih dvora, koje se dogodilo pre 26 godina. Optuženo šest majora JNA. Kako prenosi hrvatski portal „Indeks“, cela konferencija protekla je u pomalo „bizarnom… »

Preti li Skoplju „srpski“ scenario

Sputnik 13.12.2017
Nikola Gruevski po svemu sudeći više neće biti lider VMRO–DPMNE, najveće, trenutno, opozicione stranke u Makedoniji. Od toga ko će ga zameniti zavisi i da li će stranka ostati na dosadašnjem političkom kursu ili će se približiti vladajućoj… »

Hrvatski vojnik umro na granicama „Istočnog fronta“

Sputnik 13.12.2017
Hrvatski vojnik Mario Pavišić (41) koji se kao pripadnik 1. hrvatskog kontingenta nalazio u „aktivnosti ojačane prednje prisutnosti“ NATO-a u Republici Litvaniji, preminuo je juče u poslepodnevnim satima u kasarni Rukla u Litvaniji, saopštilo je… »

Hrvati i Mađari vraćaju migrante kroz njive u Srbiju

Sputnik 13.12.2017
Višemesečna ilegalna kampanja vraćanja migranata iz Hrvatske i Mađarske u Srbiju preti da našu zemlju pretvori u tampon-zonu, a već je uzrokovala smrt devojčice iz Avganistana, piše „Blic". List podseća da je na vest o smrti devojčice Madine… »

Majmuni uživaju u snegu

Sputnik 13.12.2017
U pojedinim delovima Maroka danas je palo dosta snega, naročito u provinciji Ifran južno od Fesa, u regionu planinskog masiva Atlas, dostigavši visinu od čak 30 do 50 centimetara. Ovoj prilično retkoj meteorološkoj pojavi u tom delu sveta posebno su… »

Padaju žene mafijašice

Sputnik 13.12.2017
Italijanske vlasti uhapsile su četiri žene koje se povezuju sa članom poznate kriminalne organizacije Kamora, u najnovijoj akciji protiv žena koje često preuzimaju vođenje mafijaških poslova kada se njihovi muževi nađu u zatvoru. Među… »

Krvavi derbi: Razbijene glave i žive rane, 20 povređenih (video)

Sputnik 13.12.2017
Navijači Partizana međusobno su se sukobili na južnoj tribini stadionu u Humskoj, tokom prvog poluvremena 156. večitog derbija, a u tuči je povređeno oko 20 ljudi. Tačni detalji incidenta nisu poznati. Trenutno postoje dve verzije, jedna je da su… »

Peskov: Pokušavaju da uguše naš glas

Sputnik 13.12.2017
Informaciona konfrontacija sa Rusijom je povezana sa pokušajima da se uguši suverenitet Rusije, smatra portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov. „To što sada vidimo je konfrontacija koja je povezana sa pokušajima da se uguši suverenitet Rusije… »

Rakete na gotovs: Rusi i Kinezi spremni za američku ofanzivu na Pacifiku

Sputnik 13.12.2017
Vojne vežbe Rusije i Kine pod nazivom „Bezbednost vazdušnog prostora 2017” počele su u Pekingu. Glavni cilj manevara koji traju šest dana je razrađivanje zajedničkog planiranja borbenih operacija i organizovanje protivvazdušne odbrane… »

Kebab preživeo evropska pravila

Sputnik 13.12.2017
Evropski Parlament danas nije izglasao zabranu kebaba, jer prigovor na korišćenje fosfata u kebabu nije skupio potrebnu većinu, što znači da će se u EU i dalje prodavati kebab kakav se prodavao do sad. Za usvajanje odluke o zabrani dodavanja fosfata… »