Izvor: Studio B arhiva vesti 13.12.2017

Kontrolor Bus plusa teško povređen u brutalnom napadu

Studio B 13.12.2017
Kontrolor Bus plusa M.A. zadobio je teške povrede glave u brutalnom napadu koji se dogodio jutros na liniji 18, na stajalištu SC „Eko” u naselju Braće Jerković. Kako je saopšteno iz „Apeksa”, ovo je 21. napad na kontrolore ove godine koji je… »

Vlada Srbije: Bez štampanja faktura

Studio B 13.12.2017
Računovodstvene isprave, uključujući i fakture, ubuduće više neće morati da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis, odlučila je Vlada Srbije. Kako se navodi u saopštenju, ministar finansija Dušan Vujović i ministar trgovine, turizma i… »

Visoke temperature i kiša odložile otvaranje klizališta na Adi

Studio B 13.12.2017
Izuzetno visoke dnevne temperature za ovo doba godine i kiša prouzrokovali su odlaganje otvaranja klizališta na Adi Ciganliji, pa će umesto u petak, 15. decembra, biti otvoreno u četvrtak, 21. decembra, u 17 časova, saopšteno je iz JP „Ada… »

Unapređenje saradnje sa RS u oblasti odbrambene industrije

Studio B 13.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, u nastavku posete Bosni i Hercegovini, razgovarao je sa rukovodstvom „Fabrike motora specijalne namene“ na Palama o mogućnostima za saradnju sa srpskom odbrambenom industrijom, saopsteno je iz ministarstva odbrane… »

Grad Beograd odao počast Karađorđu i ustanicima

Studio B 13.12.2017
Zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović položio je danas, u ime Grada Beograda, venac na spomenik voždu Karađorđu, na Svetosavskom platou, povodom obeležavanja godišnjice oslobođenja Beogradske varoši u Prvom srpskom ustanku. Mladenović je… »

Vujović: Milijardu dinara za podršku kupcima prvih stanova

Studio B 13.12.2017
Ministar za finansije Dušan Vujović izjavio u skupštini da će u budžetu za 2018. biti obezbeđeno milijardu dinara za one koji kupuju prvi stan i da je to vid podrške stanogradnji. Odgovarajući na primedbu šefa poslaničke grupe SDS Marka… »

Senior karticu do sada podiglo više od 145 hiljada penzionera

Studio B 13.12.2017
Senior karticu, uz koju mogu dobiti popuste na mnogobrojne proizvode i usluge, do sada je podiglo više od 145 hiljada starijih sugrađana. Spisak kompanija koje su uvele popuste prešao je brojku od 130, a u pitanju je 450 prodajnih mesta, saopšteno je… »

Mali:Puna gradska kasa savršen plen za Ðilasa

Studio B 13.12.2017
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je, povodom najave Dragana Ðilasa da će se kandidovati za gradonačelnika, da se Ðilas ne vraća u politiku jer ima novu viziju za Beograd, već zato što je „očigledno“ da je njemu i „njegovoj… »

U Beograd stiže rendgen za kontrolu prtljaga

Studio B 13.12.2017
Najsavremeniji rendgen za kontrolu prtljaga stiže na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“, zahvaljujući čemu će se naći u samom vrhu aerodroma sa opremom koja omogućava najviši nivo bezbednosti. Reč je o najsavremenijoj tehnologiji na svetu koja… »

Hrvati i Mađari vraćaju migrante kroz njive u Srbiju

Studio B 13.12.2017
Višemesečna ilegalna kampanja vraćanja migranata iz Hrvatske i Mađarske u Srbiju preti da nasu zemlju pretvori u tampon zonu, a već je uzrokovala smrt devojčice iz Avganistana, piše današnji „Blic“. List podseća da je na vest o smrti… »