Izvor: Telegraf arhiva vesti 13.12.2017

Jedan više dokument u novčaniku trudnica: Dobijaju posebne knjižice

Telegraf 13.12.2017
Sledeće nedelje počinje uvođenje novog obaveznog dokumenta. Upisivaće se svi podaci iz državnih i privatnih lekarskih ordinacija. U medicinski dokumentaciju se, prvi put u Srbiji, uvode knjižice za trudnice, saznaju " Novosti". Šta će vam se… »

U toku je potraga za dvojicom mladića koji su nestali u reci: Upali su u nabujalu i brzu Miljacku, kiša i vetar odnose nadu…

Telegraf 13.12.2017
Kako se nezvanično saznaje, radi se o 24-godišnjem I. F. i 28-godišnjem A. M. Dve osobe upale su noćas u korito reke Miljacke u sarajevskom naselju Dolac Malta. U reku je prvo upao jedan mladić, a konobar iz obližnjeg kafića je skočio za njim… »

Putnik brutalno pretukao kontrolora Bus Plusa: Od siline udarca pao je na zemlju i krv je šiknula iz glave

Telegraf 13.12.2017
Kontrolor je prevezen na VMA, gde je urađena neophodna dijagnostika i konstatovan težak prelom nosne kosti. Kontrolor BusPlus-a M.A. zadobio je teške povrede glave u brutalnom napadu koji se dogodio jutros na liniji 18, na stajalištu SC Eko u naselju… »

SNS povodom Đilasove kandidature: Sigurni smo da građani ne žele povratak na period bez budućnosti!

Telegraf 13.12.2017
Podsetiću da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji. Povodom izjave Dragana Đilasa da će da se kandiduje za gradonačelnika… »

Objavljena prodaja stanova u "Beogradu na vodi": Budući vlasnici biraju između 220 luksuznih apartmana od 57 do 171 kvadrata

Telegraf 13.12.2017
Vlasnici apartmana imaće, između ostalog, i neograničen pristup spa centra. Kompanija " Beograd na vodi" objavila je početak prodaje D rezidensis et d Sent Redžis Belgrejd (The Residences at The St. Regis Belgrade) kolekcije luksuznih apartmana prvi… »

Papirne fakture odlaze u istoriju

Telegraf 13.12.2017
Elektronska faktura je validna u elektronskom obliku, bez potpisa i pečata, ne mora da se štampa i ne mora da se šalje poštom. Računovodstvene isprave, uključujući fakture, ne moraju da se štampaju niti da sadrže pečat i potpis saoštila je… »

Nevreme napravilo haos u Arilju: Olujni vetar, kakav ne pamte meštani, nosio sve pred sobom, rušio spomenike čupao drveće

Telegraf 13.12.2017
Meštani kažu da dva dana i dve noći nisu spavali. Oluja je juče i prekjuče zahvatila nekoliko sela na području opštine Arilje i rušila je sve pred sobom nanoseći pojedinim domaćinstvima veliku materijalnu štetu, dok je na seoskom groblju… »

Francuzi zabranjuju mobilne telefone u školama: Deca će smeti da ih koriste samo u dve situacije

Telegraf 13.12.2017
- Ne razumem kako će zabrana da funkcioniše. Ko će da uzima mobilne telefone, gde će da ih stave, kako ćemo ih dobiti nazad? - rekao je učenik iz Pariza. Francuska će od sledeće godine zabraniti osnovcima i srednjoškolcima korišćenje mobilnih… »

Današnji svetac je zaštitnik Romanovih i slava Karađorđevića: Nekoliko poslova nikako ne biste smeli da radite

Telegraf 13.12.2017
Ova krsna slava poznata je i po tome što je proslavlja porodica Karađorđević. Ranije se svetkovala i kao narodni praznik, jer je za vreme Karađorđa na taj dan Beograd oslobođen od Turaka. Srpska pravoslavna crkva danas slavi Svetog Andreja… »

Današnja vremenska prognoza (13. decembar 2017): Naoblačenje i pad temperature

Telegraf 13.12.2017
Jutarnja temperatura biće od 0 stepeni u Timočkoj Karjini do 10 na severu, najviša dnevna od 6 na severozapadu do 14 stepeni na jugoistoku Srbije. U Srbiji će ujutru doći do naoblačenja, mestimično sa slabom kišom i padom temperature, koje će… »