Regioni arhiva vesti 13.12.2017

Zakazana sednica SG: Odbornici raspravljaju o budžetu za 2018.

InfoKG 13.12.2017
Redovna sednica Skupštine grada Kragujevca, 12. po redu, zakazana je za sredu, 20. decembar, od 9 sati. To je odlučeno nakon konsulatacija šefova odborničkih grupa sa predsednikom lokalnog paralmenta Miroslavom Petrašinovićem. Najvažnija tačka… »

Bulatović o hapšenju Kačara: Nemam komentar

Južne vesti 13.12.2017
Nakon hapšenja niškog gradskog većnika za sport Branislava Kačara, gradonačelnik Niša Darko Bulatović je odbio da zasada komentariše taj slučaj, zaključujući da ne zna dovoljno o tome. Kačar, iako dosta mlad, jedan je od najbližih saradnika… »

“Fiat” i dalje lider srpskog izvoza

InfoKG 13.12.2017
Kompanija “FCA Srbija” i dalje je najveći izvoznik naše zemlje sa izvozom od 870,2 miliona evra za 11 meseci 2017., objavilo je Ministarstvo finansija. Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji za 11 meseci ove godine iznosila je oko 3,8… »

Presedan: Potrošač dobio spor i novi laptop, prodavac odbijao zamenu

Radio 021 13.12.2017
Osnovni sud u Užicu doneo je presudu koja bi morala da promeni odnos trgovaca prema potrošačima i ohrabri građane da, ukoliko nisu zadovoljni, bez bojazni presaviju tabak i na ovaj način zaštite svoja prava. Ovako je postupio i kupac računara iz… »

Uhapšen zbog utaje poreza

Glas Zapadne Srbije 13.12.2017
Užice – Pripadnici policije u Užicu podneli su krivičnu prijavu protiv muškarca (55) iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja, saopšteno je iz PU Užice. Sumnja se da je kao odgovorno lice u privrednom… »

Protiv korupcije!

RT Kragujevac 13.12.2017
Javna tribina o antikorupcijskom planu za grad Kragujevac, održana je u Skupštini grada. Zainteresovane institucije, organizacije i pojedinci mogli su učestvuju u javnoj raspravi o Nacrtu Lokalnog antikorupcijskog plana za grad Kragujevac, kao i da… »

Predstavljen projekat “Centar za demenciju“

Ritam grada Kg 13.12.2017
U okviru obeležavanja 55 godina od osnivanja, Gerontološki centar Kragujevac danas je predstavio novi projekat pod nazivom “Centar za demenciju“ čiju realizaciju je podržala Evropska unija. Prezentacija ovog projekta koja je održana u hotelu… »

Izgradnja sistema zaštite od poplava na teritorijama Užica, Višegrada i Bajine Bašte

Užice oglasna tabla 13.12.2017
Užice – Projektom „Uspostavljanje sistema odbrane od poplava u prekograničnom području Srbija – Bosna i Hercegovina“, Užice, Bajina Bašta i Višegrad dobili su 962.000 evra od Evropske unije kako bi unapredili ovaj sistem. Projektom, koji je… »

Uhapšen funkcioner SNS-a iz Niša

OK radio 13.12.2017
Gradski većnik iz Niša i funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) B. K. uhapšen je zbog sumnje dа je izvršio krivično delo trgovinа uticаjem, saopštila je večeras Policijska uprava u Nišu. Kako pišu Južne vesti, ovom portalu je potvrđeno da… »

Obnova Kasapčića mosta sve izvesnija

Užice oglasna tabla 13.12.2017
Prilikom nedavne posete Užicu, turski ambasador u Srbiji, njegova ekselencija Tanžu Bilgič istakao je da naša dva naroda dele zajedničku istoriju koja može biti temelj za zajedničku budućnost. Na sastanku sa rukovodstvom grada u Gradskoj kući… »