Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Velika potraga za mladićima: Jedan nađen mrtav

Mondo 14.12.2017
U reci Bosni u Visokom pronađeno je jedno beživotno telo, a reč je o lešu jednog od dvojice mladića koji su upali u Miljacku u Sarajevu, a za kojima je u toku intenzivna potraga. Foto: Printscreen/YouTube Naležni organi utvrdili su da se radi o… »

Vulin: Srbija iskreno poštuje BiH, a iskreno voli RS

N1 Info 14.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je u Banjaluci da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ističući da za to treba da ima podršku svih zemalja u regionu. "Srbija iskreno poštuje BiH, a Republiku Srpsku iskreno voli", rekao je Vulin… »

Šešelj: SRS poziva vladajuću stranku da hitno pristupi izradi Poslovnika o radu

Beta video 14.12.2017
BEOGRAD - ``Srpski radikali pozivaju vladajuću stranku da hitno pristupi izradi Poslovnika o radu. Narodna skupština već godinu i po dana radi bez poslovnika, odnosno na improvizovan način koristi stari poslovnik, što je nedopustivo po demokratskoj… »

Dodik: Bosićeva deklaracija suprotna interesima Srpske

Blic 14.12.2017
Predsednik SNSD Milorad Dodik, rekao je danas na Jahorini da je deklaracija Mladena Bosića o trasi puta Beograd-Sarajevo, koja je danas usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Srpske i odlukama Vlade Republike… »

Jutarnji list: EP podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

RTS 14.12.2017
Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji. Osnovni stav… »

Zajedničkim snagama protiv bakira: Dodik i Čović će usaglašavati stavove na svim nivoima u BiH

Pravda 14.12.2017
Delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, predvođene liderima ovih stranaka Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u zemlji. Dodik i Čović su u izjavi novinarima nakon… »

Dečaku (11) drugar podmetnuo petardu u flašu

Alo 14.12.2017
Jedan 11-ogodišnji dečak je u Banjaluci povređen krhotinama stakla nakon što je u igri jedan od njegovih vršnjaka stavio petardu u flašu. Kada je petarda eksplodirala, krhotina stakla je pogodila dečaka u glavu, zbog čega je morala da reaguje… »

Dačić: Krivične prijave Hrvatske protiv generala JNA su propaganda!

Srbija danas 14.12.2017
Hrvati se "upleli u kolo iz koga bi rado da izađu, ali im teško ide" Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave pritiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za raketiranje Banskih… »

Tusk: Pregovori o Bregzitu, test jedinstva EU

Slobodna Evropa 14.12.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će naredna faza pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) biti "pravi test" za jedinstvo EU, prenosi Frans pres. "Ne sumnjam da će pravi test o našem… »

Dodik udario po strancima: Međunarodna zajednica koja upravlja u BiH onemogućila pomirenje naroda

Pravda 14.12.2017
Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je trebalo sprovoditi u svim njegovim delovima, a ne menjati nepravnim ‘bonskim ovlašćenjima’ i mešanjem stranaca. Takav pristup bi sigurno doveo do daleko većeg stepena razumevanja i… »