Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Pronađeno telo u Bosni, sumnja se da je mladić koji je upao u Miljacku

Alo 14.12.2017
Telo je oko 11:15 sati primetio Nermin Trnčić, vlasnik parcele kod koje se telo zaustavilo. U reci Bosni u regionu Čekrčića u Visokom je pronađeno beživotno telo. Sumnja se da je reč o telu jednog od mladića koji su u ranim jutarnjim satima u… »

Vulin: Srbija BiH iskreno poštuje, a RS voli

Slobodna Evropa 14.12.2017
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin ponovio je danas u Banjoj Luci da je Srbija opredjeljena za mir, stabilnost i u tome joj je potrebna pomoć svih u regionu. "Srbija BiH iskreno poštuje, a RS (Republika Srpska) iskreno volimo", dodao je. Vulin je… »

Skupština usvojila budžet za 2018.

N1 Info 14.12.2017
Većinom glasova, 150 za i 12 protiv, Skupština je usvojila Predlog Zakona o budžetu za 2018, kojim su planirani prihodi u iznosu od 1.178 milijardi, a rashodi 1.207 milijardi dinara, dok je planirani deficit 0,6 odsto BDP-a, a projektovani privredni… »

Parlament BiH usvojio deklaraciju o trasi autoputa ka Srbiji

N1 Info 14.12.2017
Predstavnički dom parlamenta BiH prihvatio je danas Deklaraciju o kriterijumima određivanja trase autoputa Sarajevo-Beograd, prema kojoj bi ta trasa puta išla preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a ne kako su zagovarale vlasti Republike Srpske, preko… »

I Hrvatska ulazi u šengensku zonu

Alo 14.12.2017
Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji. Osnovni stav… »

Dodik i Čović se sastali na Jahorini: „BiH je u krizi, SNSD i HDZ imaju zajedničko opredeljenje“

Blic 14.12.2017
U hotelu Termag održan je sastanak predstavnika SNSD i HDZ BiH kojeg su predovodili lideri ove dve stranke Milorad Dodik i Dragan Čović. Nakon sastanka, Dodik je istakao da postoje spekulativne namere okupljanja neke ad hoc većine u vezi s akcizama… »

Dečaku (11) drugar podmetnuo petardu u flašu

Alo 14.12.2017
Jedan 11-ogodišnji dečak je u Banjaluci povređen krhotinama stakla nakon što je u igri jedan od njegovih vršnjaka stavio petardu u flašu. Kada je petarda eksplodirala, krhotina stakla je pogodila dečaka u glavu, zbog čega je morala da reaguje… »

"Srbija bi mogla da tuži Hrvatsku za genocid"

Mondo 14.12.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da Hrvatska nikako da izađe iz kola u koje je ušla, a to je da se cela njena politika prema Srbiji svodi na antisrpsku histeriju. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Dačić je odgovarajući na… »

Tusk: Pregovori o Bregzitu, test jedinstva EU

Slobodna Evropa 14.12.2017
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će naredna faza pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) biti "pravi test" za jedinstvo EU, prenosi Frans pres. "Ne sumnjam da će pravi test o našem… »

Dodik: Za napredak u BiH potreban dogovor unutar zemlje, bez učešća stranaca

Blic 14.12.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da ukoliko BiH želi krenuti napred mora biti ostvaren unutrašnji dogovor i postignut bazični konsenzuz o BiH, bez učešća stranaca. - Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je… »