Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Pronađeno telo jednog od mladića koji su juče upali u reku Miljacku

Telegraf 14.12.2017
Telo je oko 11:15 sati primetio Nermin Trnčić, vlasnik parcele kod koje se telo zaustavilo, pa je obavestio policiju. U reci Bosni u regionu Čekrčića u Visokom je pronađeno beživotno telo. Potvrđeno je da se radi o telu 24-godišnjeg Irhana Foče… »

Dodik: RS će obustaviti primenu plana za članstvo u NATO

B92 14.12.2017
Banjaluka -- Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će RS obustaviti primenu Akcionog plana za članstvo u NATO. On je istako i da će svi predstavnici ovog entiteta BiH morati to da podrže s obzirom na to da je u Narodnoj… »

Zastupnici povukli stotine amandmana koje su podnijeli

Al Jazeera 14.12.2017
Opozicija u Srbiji tvrdi da se prvi put u historiji dogodilo da vladajuća većina opstruiše rad Skupštine. Skupština Srbije usvojila je budžet za 2018. godinu, a stotine amandmana na zakone koje je predložila Vlada Srbije, koje su poslednjih dana… »

Dodik: Bosićeva deklaracija suprotna interesima Srpske

Blic 14.12.2017
Predsednik SNSD Milorad Dodik, rekao je danas na Jahorini da je deklaracija Mladena Bosića o trasi puta Beograd-Sarajevo, koja je danas usvojena u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, suprotna interesima Srpske i odlukama Vlade Republike… »

I Hrvatska ulazi u šengensku zonu!

Telegraf 14.12.2017
To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine. Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. AKO NIJE VIZA - ŠTA JE ONDA: Zovu nas u EU… »

Dodik i Čović usaglašavaju stavove na svim nivoima

Slobodna Evropa 14.12.2017
Delegacija Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH, predvođene liderima Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem, dogovorile su danas da na svim nivoima u BiH usaglašavaju stavove jer je "dovoljno krize" u… »

Dečaku (11) drugar podmetnuo petardu u flašu

Alo 14.12.2017
Jedan 11-ogodišnji dečak je u Banjaluci povređen krhotinama stakla nakon što je u igri jedan od njegovih vršnjaka stavio petardu u flašu. Kada je petarda eksplodirala, krhotina stakla je pogodila dečaka u glavu, zbog čega je morala da reaguje… »

Kolinda o Banskim dvorima: Za pravdu nikad nije kasno

B92 14.12.2017
Ne stišava se bura oko kraja istrage o slučaju starom 26 godina - raketiranju Banskih dvora. Hrvatska predsednica kaže da za pravdu nikad nije kasno. S druge strane, ministarka pravde Srbije je izjavila danas da Srbija još ubvek nije dobila od… »

Tusk: Dalji pregovori o Bregzitu će biti test o jedinstvu EU

Beta video 14.12.2017
BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će naredna faza pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) biti ``pravi test`` za jedinstvo EU.… »

Dodik: Za napredak u BiH potreban dogovor unutar zemlje, bez učešća stranaca

Blic 14.12.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da ukoliko BiH želi krenuti napred mora biti ostvaren unutrašnji dogovor i postignut bazični konsenzuz o BiH, bez učešća stranaca. - Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je… »