Balkan arhiva vesti 14.12.2017

Pronađeno telo jednog od mladića koji su juče upali u reku Miljacku

Telegraf 14.12.2017
Telo je oko 11:15 sati primetio Nermin Trnčić, vlasnik parcele kod koje se telo zaustavilo, pa je obavestio policiju. U reci Bosni u regionu Čekrčića u Visokom je pronađeno beživotno telo. Potvrđeno je da se radi o telu 24-godišnjeg Irhana Foče… »

Vulin: Srbija iskreno poštuje BiH, a iskreno voli RS

N1 Info 14.12.2017
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je u Banjaluci da je Srbija opredeljena za mir i stabilnost, ističući da za to treba da ima podršku svih zemalja u regionu. "Srbija iskreno poštuje BiH, a Republiku Srpsku iskreno voli", rekao je Vulin… »

Od 1. jula velika podrška za roditelje! Za prvo dete 100.000 dinara

Telegraf 14.12.2017
Zakon stupa na snagu na snagu 1. januara 2018. godine, a počeće da se primenjuje od 1. jula. Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom, kojim je pravo na naknade po rođenju deteta prošireno na preduzetnice… »

Parlament BiH usvojio deklaraciju o trasi autoputa ka Srbiji

N1 Info 14.12.2017
Predstavnički dom parlamenta BiH prihvatio je danas Deklaraciju o kriterijumima određivanja trase autoputa Sarajevo-Beograd, prema kojoj bi ta trasa puta išla preko Tuzle, Brčkog i Bijeljine, a ne kako su zagovarale vlasti Republike Srpske, preko… »

EP podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

Politika 14.12.2017
STRAZBUR – Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji… »

Dodik i Čović se sastali na Jahorini: „BiH je u krizi, SNSD i HDZ imaju zajedničko opredeljenje“

Blic 14.12.2017
U hotelu Termag održan je sastanak predstavnika SNSD i HDZ BiH kojeg su predovodili lideri ove dve stranke Milorad Dodik i Dragan Čović. Nakon sastanka, Dodik je istakao da postoje spekulativne namere okupljanja neke ad hoc većine u vezi s akcizama… »

Ubacili petardu u flašu, povređen dečak

Mondo 14.12.2017
Jedanaestogodišnji dečak iz Banjaluke povređen je usled upotrebe pirotehničkih sredstava, javili su danas banjalučki mediji. Foto: Mondo/ Stefan Stojanović Dečak je s drugarima bacao petarde u banjalučkoj Ulici Ive Andrića, a povređen je nakon… »

Kolinda o Banskim dvorima: Za pravdu nikad nije kasno

B92 14.12.2017
Ne stišava se bura oko kraja istrage o slučaju starom 26 godina - raketiranju Banskih dvora. Hrvatska predsednica kaže da za pravdu nikad nije kasno. S druge strane, ministarka pravde Srbije je izjavila danas da Srbija još ubvek nije dobila od… »

Tusk: Dalji pregovori o Bregzitu će biti test o jedinstvu EU

Beta video 14.12.2017
BRISEL - Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da će naredna faza pregovora o istupanju Velike Britanije iz članstva u Evropskoj uniji (EU) (Bregzit) biti ``pravi test`` za jedinstvo EU.… »

"BiH mora postići unutrašnji dogovor bez pomoći stranaca"

Vesti online 14.12.2017
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik smatra da ukoliko BiH želi krenuti napred mora biti ostvaren unutrašnji dogovor i postignut bazični konsenzuz o BiH, bez učešća stranaca. - Da je bilo pameti i odgovornosti Dejtonski mirovni sporazum je… »