Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Shvatimo nasilje ozbiljno: Ubijeno je 29 žena

Mondo 14.12.2017
Broj žena ubijenih u porodičnom nasilju od početka godine povećan na 29, a ubijeno je i dvoje dece. Foto: Guliver/getty images, Thinkstock Koordinatorka Sigurne kuce Vesna Stanojević je za RTS ukazala i da društvo mora problem ozbiljno da shvati… »

Vremenska prognoza – 15. decembar

RTS 14.12.2017
Umereno oblačno i još malo tolije, posle podne i uveče mestimično s kišom, uglavnom na severu i zapadu. Najviša dnevna temperatura od 10 na istoku, do 17 stepeni na zapadu Srbije. Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave… »

Seoska učiteljica iz Srbije među 50 najboljih na svetu

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Nastavnica Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice Željana Radojičić Lukić, autorka projekta "Čarobno selo", jedna je od 50 finalista nagrade "Global tičer" za 2018. godinu. Kako se navodi, reč je o jednoj od najvećih nastavničkih… »

Ribolovci upozorili na drastično smanjenje ribljeg fonda

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - WWF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega drastično smanjenje ribljeg fonda i narušavanje rečnih ekosistema. Kako je u izjavi dostavljenoj medijima izjavila Duška… »

Apel građanima da kupuju jelke sa busenom

Politika 14.12.2017
Javno preduzeće Srbijašume apelovalo je na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao direktor Igor… »

AMSS: Kamioni na granici sa Hrvatskom čekaju četiri sata

Novi magazin 14.12.2017
Kamioni i šleperi čekaju četiri sata na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke granične policije. AMSS je naveo da su kolovozi mokri i savetovao vozačima da u… »

Kuburović: Za 6 meseci 7.500 nasilnika udaljeno od žrtvi

B92 14.12.2017
Beograd -- Za šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, ističe ministarka pravde Nela Kuburović. Takođe izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za zaštitu žrtve, a… »

Poverenik utvrdio nepravilnosti na Senior karticama za penzionere

Nova ekonomija 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je okončao nadzor u slučaju Beogradske senior kartice i Upravi grada Beograda uputio upozorenje na nepravilnosti i podneo zahtev za pokretanje… »

EU donirala računarsku opremu policiji

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme, koja će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i identifikaciji… »

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »