Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Sve više žrtava porodičnog nasilja, trpe ga i muškarci

B92 14.12.2017
Beograd -- Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojevic kaže da je broj žena ubijenih u porodicnom nasilju od početka godine povećan na 29, a da je ubijeno i dvoje dece. Ona je za RTS ukazala i da društvo mora problem ozbiljno da shvati, kao i da je… »

U toku dana toplo, uveče padavine: Sutra temperatura do 17 stepeni, za vikend sneg!

Kurir 14.12.2017
Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, sutra će u našoj zemlji biti umereno do potpuno oblačno i još malo toplije, a posle podne i uveče mestimično sa kišom, uglavnom na severu i zapadu. Vetar umeren i jak, južni i… »

Srpska seoska učiteljica u svetskom vrhu: Ušla među 50 najboljih na svetu

Kurir 14.12.2017
Nastavnica Osnovne škole "Milan Rakić" iz Mionice Željana Radojičić Lukić, autorka projekta "Čarobno selo", jedna je od 50 finalista nagrade "Global tičer" za 2018. godinu. Kako se navodi, reč je o jednoj od najvećih nastavničkih nagrada u… »

Ribolovci upozoravaju: Drastično smanjen riblji fond u Srbiji

Politika 14.12.2017
Osim, ilegalnog i prekomernog ribolova uništena su brojna staništa za mrest riba, zbog regulacije reka i izgradnje malih hidrocentrala. VVF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega… »

Apel: Kupujte jelke sa busenom

Blic 14.12.2017
Javno preduzeće Srbijašume apelovalo je danas na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao direktor Igor… »

Haos na Batrovcima – teretnjaci čekaju četiri sata

B92 14.12.2017
Kamioni i šleperi čekaju četiri sata na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na prelazu Batrovci, saopštio je AMSS, pozivajući se na podatke granične policije. AMSS je naveo da su kolovozi mokri i savetovao vozačima da u večernjim satima zbog odrona i… »

Kuburović: Za 6 meseci 7.500 nasilnika udaljeno od žrtvi

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Za šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnih planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja… »

Poverenik utvrdio nepravilnosti na Senior karticama za penzionere

Nova ekonomija 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić saopštio je da je okončao nadzor u slučaju Beogradske senior kartice i Upravi grada Beograda uputio upozorenje na nepravilnosti i podneo zahtev za pokretanje… »

Donacija EU policiji

Danas 14.12.2017
Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme. Donacija računarske opreme će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i… »

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »