Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Alarmantni podaci: Od početka godine ubijeno 29 žena u porodičnom nasilju u Srbiji!

Kurir 14.12.2017
BEOGRAD - Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da je u ovoj godini u porodičnom nasilju ubijeno 29 žena i dvoje dece. "Ti brojevi nam šalju loše poruke. Od jula smo imali relativno miran period u kojem nije bilo smrtnih… »

Šibaće vetar ovih dana, a onda zahlađenje

Mondo 14.12.2017
U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno i toplo, na jugu i istoku uglavnom suvo, u ostalim krajevima ponegde sa slabom kratkotrajnom ki[om, na visokim planinama sa snegom. Foto: Mondo/Stefan Stojanović Duvaće slab i umeren u planinama… »

Bivša pomoćnica ministra optuživana za mobing kandidat je za najboljeg nastavnika sveta

Blic 14.12.2017
Željana-Željka Radojičić Lukić, nekada v.d. pomoćnika ministra prosvete, optužena za mobing i primanje plate bez ugovora, našla se među kandidatima za nastavnika godine u svetu za 2018. godinu. Nagradu "Global tičer" dodeljuje "Varkey… »

Ribolovci upozoravaju: Drastično smanjen riblji fond u Srbiji

Politika 14.12.2017
Osim, ilegalnog i prekomernog ribolova uništena su brojna staništa za mrest riba, zbog regulacije reka i izgradnje malih hidrocentrala. VVF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega… »

Apel da se kupuju jelke sa busenom

RTS 14.12.2017
Javno preduzeće "Srbijašume" apelovalo je na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća koje je potpisao direktor Igor Banović… »

AMSS: Kamioni na granici sa Hrvatskom čekaju četiri sata

Politika 14.12.2017
Kamioni i šleperi čekaju četiri sata na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke granične policije. AMSS je naveo da su kolovozi mokri i savetovao vozačima da u… »

Kuburović: Za šest meseci 7.500 nasilnika udaljeno od žrtvi

Blic 14.12.2017
Za šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja među… »

Poverenik: Nepravilnosti u primeni senior-kartica

RTS 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti saopštio je da je Upravi grada Beograda uputio Upozorenje na nepravilnosti u obradi podataka o ličnosti u slučaju "Beogradske senior-kartice". U saopštenju Poverenika se… »

EU donirala računarsku opremu policiji

RTV 14.12.2017
BEOGRAD - Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme, koja će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i identifikaciji… »

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »