Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

Ambasada Japana obeležila rođendan cara Akihita

Alo 14.12.2017
Večeras je u Beogradu u hotelu Metropol održan svečani prijem upriličen povodom proslave rodjendana japanskog cara Akihita. Akihito je 125. vladar ove ostrvske carevine prema tradicionalnom sistemu nasleđivanja a ove godine slavi 84. rođendan. Goste… »

Platili Hrvate po 10.000 evra da zapale Beograd!

Alo 14.12.2017
Plaćenici iz Hrvatske organizovano su krenuli na 156. derbi kako bi zapalili stadion, izazvali rat navijača i napravili haos u zemlji, otkriva „Alo!”. Grupu Hrvata zaduženih za izazivanje sukoba platili su ljudi iz Beograda, a među njima je čak i… »

Vučić: Odgovaraće svi, pa i građani Hrvatske!

Alo 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će odgovarati svi koji su učestovali u organizovanju i izazivanju nasilja tokom utakmice Partizan-Crvena zvezda, bez obzira na to da li su građani Hrvatske. "Ne znam šta su radili ne samo… »

Krem čorba sa brokolijem

Alo 14.12.2017
Čorbica je idealna za hladne dane, u kojima će vas lepo zagrejati. Krem čorbica sa brokolijem je jednostavna, zdrava, upravo savršena za svako doba godine, a naročito za ove hladne dane kada će nas lepo zagrejati. Jako ukusna i fina, a po želji je… »

Produžen rok za upis javne svojine

Alo 14.12.2017
Rok za podnošenje zahteva za upis javne svojine produžen je za tri godine, odnosno do 2020. godine, utvrdjeno je izmenama Zakona o javnoj svojini koje je danas usvojila Skupština Srbije. Prvobitno taj rok je bio do 31. decembra ove godine. Zakonom o… »

Vozači, pazite na mokre kolovoze i odrone!

Alo 14.12.2017
Pretežno oblačno vreme, ponegde sasvim slaba kratkotrajna kiša, kolovozi su mokri i zato se vozačima savetuje da u ovim večernjim satima kako zbog odrona tako i zbog moguće magle povećaju opreznost tokom vožnje i prilagode vožnju. Prema… »

Srbija napreduje, ali je guši administracija i sporo sudstvo

Alo 14.12.2017
U okviru konferencije "Ekonomist - Svet u 2018" održan je panel "Kuda se kreće srpska privredna lađa", na kome su ekonomisti i menadžeri govorili o ekonomskim perspektivama Srbije i regiona. Predstavnici privrede slažu se da je Srbija napredovala… »

Mišković: Nisam u pohodu na Beograd!

Alo 14.12.2017
"Potpuna je neistina da je Miroslav Mišković povezan sa gradskim izborima u Beogradu, kako ste vi to objavili u broju od 14. decembra", poručio je Miškovićev advokat Andrej Prekajski u reagovanju na teksti koji je objavljen u "Alo!" novinama. - Ne… »

Obavezna prijava radnika od prvog radnog dana

Alo 14.12.2017
Radnike u Srbiji poslodavci će morati da prijave od njihovog prvog radnog dana, utvrđeno je izmenama Zakona o radu koje je danas usvojila Skupština Srbije. Precizirano je, izmedju ostalog, da je poslodavac dužan da na osnovu ugovora o radu ili ugovora… »

Evo kada počinje isplata stare devizne štednje iz SFRJ

Alo 14.12.2017
Skupština Srbije je danas usvojila izmene i dopune Zakona o regulisanju javnog duga Srbije po osnovu neisplaćene devizne štednje građana, koji predviđa isplatu štediša sa prostora cele bivše Jugoslavije, u periodu od 31. avgusta 2019. godine do… »