Izvor: BK TV/Politika arhiva vesti 14.12.2017

Vučić održao predavanje na Univerzitetu u Havani: Dva naroda dele stav o značaju nezavisnosti

BK TV 14.12.2017
Kako ojačati saradnju i prijateljske veze Srbije i Kube bila je samo jedna od tema o kojoj je na predavanju na Univerzitetu u Havani govorio predsednik Vučić. Predavanju na temu ”Srbija u Evropi-čuvar nezavisnosti i suvereniteta” prisustvovao je… »

Kako oni nama, tako i mi njima: Srbija uzvraća udarac Makedoniji

BK TV 14.12.2017
Srbija bi mogla povuče priznavanje Makedonije pod njenim ustavnim imenom, ukoliko premijer Zoran Zaev ispuni "pretnje" da će glasati za članstvo Kosova u Unesko. Kako saznaju "Novosti", Beograd će pažljivo pratiti poteze Makedonije i izjašnjavanje o… »

Vučić u Havani s predsednikom parlamenta: Kuba je iskreni prijatelj Srbije

BK TV 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u dvodnevnoj poseti Kubi, sastao se danas popodne u Havani sa predsednikom Narodne skupštine Kube Estebanom Lasom Ernandesom, sa kojim je razgovarao o saradnji dveju zemalja. Vučić je posetu počeo… »

Osetljivo pitanje: Srbija neće reagovati u slučaju Jerusalima

BK TV 14.12.2017
Pitanje priznanja Jerusalima od strane SAD za glavni grad Izraela neće imati reakciju Srbije, jer izjašnjavanje Srbije ne bi pomoglo da se to pitanje reši, izjavio je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. "Ova odluka neće imati reakciju sa naše… »

Ženaui: Tunis ne menja stav, ne priznaje Kosovo i Metohiju

BK TV 14.12.2017
Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Beogradu sa ministrom spoljnih poslova Tunisa Kemaisom Ženauiem, koji je istakao da Tunis ostaje pri stavu da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnosti Kosova i Metohije. Gojković je… »

Vučić doputovao u dvodnevnu posetu Kubi

BK TV 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je danas na Kubu u dvodnevnu zvaničnu posetu, kojoj, sudeći po vodećim nacionalnim medijima, zvanična Havana pridaje veliku pažnju. Vučić će posetu početi danas popodne, po srednjeevropskom vremenu… »

Dačić: Kosovo je naš Jerusalim, cenimo stav Izraela

BK TV 14.12.2017
Danas je obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa Srbije i Izraela, a na prijemu tim povodom poručeno je da su odnosi Srbije i Izraela na dobrom koloseku, uz sve veću ekonomsku razmenu i sve više izraelskih investicija u Srbiji. Ministar spoljnih… »

Mihajlović: Dosadašnji rezultati će SNS najbolje predstaviti na beogradskim izborima

BK TV 14.12.2017
Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i funkcioner SNS, izjavila je danas da će dosadašnji rezultati najbolje predstaviti SNS na predstojećim izborima u Beogradu. Na pitanje novinara kako komentariše to što su Aleksandar Šapić i Dragan Ðilas… »

Dačić: Udruživanje opozicije na gradskim izborima je borba za vlast u Srbiji

BK TV 14.12.2017
Ivica Dačić, lider SPS-a, smatra da bi trebalo raspisati vanredne parlamentarne izbore. On kaže da udruživanje opozicije na gradskim izborima nije borba za vlast u Beogradu, već za vlast u Srbiji. Dačić je slikovito objasnio da opozicija preko… »

Dačić: Hrvati se "upleli u kolo iz koga bi rado da izađu, ali im teško ide"

BK TV 14.12.2017
Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, kaže da je hrvatska propaganda to što Tužilaštvo u Zagrebu pokreće krivične prijave protiv petorice generala JNA, državljana Srbije, za bombardovanje Banskih dvora , jer je Hrvatska u Haškom… »