Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 14.12.2017

U 2017. u porodičnom nasilju stradalo 29 žena i dvoje dece

Danas 14.12.2017
Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je da je u ovoj godini u porodičnom nasilju ubijeno 29 žena i dvoje dece. "Ti brojevi nam šalju loše poruke. Od jula smo imali relativno miran period u kojem nije bilo smrtnih ishoda porodičnog… »

Ulov ribe na otvorenim vodama potencijalna opasnost po zdravlje

Danas 14.12.2017
Veliki božićnji post period je kad je u Srbiji povećana konzumacija ribe i ribljih proizvoda, te Svetska organizacija za prirodu (WWF) i Ujedinjeni ribolovci Srbije skreću pažnju na posledice neodgovornog korišćenja ribe. Pre svega, ističu… »

Poverenik: Nepravilnosti u izdavanju senior kartice

Danas 14.12.2017
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić podneo je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv načelnika Gradske uprave povodom obrade podataka za izdavanje "Beogradske senior kartice. Zbog toga… »

Donacija EU policiji

Danas 14.12.2017
Direktor policije Vladimir Rebić i šef Misije OEBS u Srbiji Andrea Oricio potpisali su danas sporazum o donaciji računarske opreme. Donacija računarske opreme će doprineti većoj efikasnosti srpske policije u borbi protiv organizovanog kriminala i… »

"Premijerka pokazala elementarno neznanje"

Danas 14.12.2017
Izjava premijerke Ane Brnabić da "takozvani istraživački mediji bez ikakve odgovornosti kopaju po imovini funkcionera" izazvala je buru negodovanja u stručnoj javnosti. Sagovornici Danasa smatraju da sem što je premijerka pokazala elementarno… »

Svečano otvoren 11. Festival nauke

Danas 14.12.2017
Najveća naučna zabava u regionu ove godine poprimila je sasvim nove dimenzije jer je samo tokom prvog dana Festivala nauke, danas na Beogradskom sajmu, zabeleženo više od 8000 poseta. Uz eksplozivne eksperimente, sportske automobile, trke sa… »

BIRN: Dodeljivali novac jedni drugima

Danas 14.12.2017
Fantomska medijska organizacija puštoši medijske konkurse u Vojvodini, dok u lokalnim komisijama budžetski novac dodeljuju jedni drugima, javlja N1, pozivajući se na istraživanje Balkanske istraživačke regionalne mreže (BIRN). Prema nalazima BIRN… »

Duda Ivković izabran za Ličnost godine

Danas 14.12.2017
Nedeljnik i Turning Points - čuveni godišnjak Njujork tajmsa koji od prošle godine izlazi i na srpskom jeziku - za ličnost godine izabrali su proslavljenog srpskog trenera Dušana Dudu Ivkovića. Izbor ličnosti koja je obeležila godinu za nama… »

Vlast ukrala vreme opoziciji

Danas 14.12.2017
Do kraja ove nedelje budžet za narednu godinu biće usvojen, a da se poslanici Skupštine Srbije, prvi put u istoriji novijeg parlamentarizma, praktično nisu ni dotakli tog najvažnijeg ekonomskog zakona. Raspravu od oko hiljadu amandmana na budžet… »

Kuburović: Vreme sistemske korupcije

Danas 14.12.2017
Ministarka pravde Nela Kuburović upozorila je danas da živimo u vremenu sistemske korupcije koja je politički, institucionalni, ekonomski i kulturni problem. Govoreći na konferenciji Saradnja antikorupcijskih institucija u regionu, Kuburović je rekla… »