Izvor: Danas/Ekonomija arhiva vesti 14.12.2017

Mihajlović: Naredne nedelje znaće se lokacije stanova

Danas 14.12.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovarala je sa gradonačelnicima i direktorima državnih institucija koje su direktno uključene u projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će… »

Poziv Rusima da privatizuju kompanije iz hemijskog kompleksa

Danas 13.12.2017
Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović sastao se danas sa delegacijom Odbora Državne Dume za ekonomsku politiku, industriju, inovacioni razvoj i preduzetništvo Ruske Federacije kako bi razgovarali o potencijalima za širenje… »

Kvartalni monitor: Skroman privredni rast

Danas 14.12.2017
Privreda Srbije je u 2017. godini ostvarila značajan napredak ka uspostavljanju makroekonomske stabilnosti, ali je privredni rast skroman, a izostale su i znatnije reforme, ocenili su autori novog broja Kvartalnog monitora. Kako se ističe, jačanje… »

Regionalni portal privrednih registara Makedonije i Srbije

Danas 14.12.2017
U saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) i Centralnim registrom Republike Makedonije (CRRM), u Agenciji za privredne registre (APR) danas je počela dvodnevna radionica "Regionalni portal privrednih registara". Na njoj učestvuju… »

Širenje mreže prioritet

Danas 14.12.2017
Završavajući poslovnu godinu predstavnici JKP "Vodovod" održali su tradicionalnu konferenciju za novinare gde su iskazani impresivni rezultati. Zamenik gradonačelnika Dušan Kostadinović napomenuo je kao osnovni cilj gradske vlasti da pristojni… »

Ilija Dević: Vlast preko suda nastavlja da mi otima imovinu

Danas 14.12.2017
* Sud naložio veštačenja ali ih nije uvažio jer je odlučio da odbije zahtev za odštetu. Privredni sud u Novom Sadu odbio je u prvostepenom postupku tužbu ATP Vojvodine i njenog bivšeg većinskog vlasnika Ilije Devića za naplatu štete u iznosu od… »

Ne dao ti bog Dušanovu penziju

Danas 14.12.2017
Kad ministar finansija dr Dušan Vujović izjavi da penzioner "stiče pravo na penziju, a ne pravo na iznos penzije", penzioneri moraju da se zabrinu da im on isplate ne krene približavati nuli, pa će ostati bez novca i samo sa titulom penzioner. A… »

Turska investira u požarevčku industriju

Danas 14.12.2017
Ambasador Turske Tanžu Bilgič: "Završavamo fabriku tekstila u kojoj će biti uposleno preko hiljadu radnika" Ambasador Turske Tanžu Bilgič danas je u zvaničnoj radnoj poseti Požarevcu. Amdasadora najmnogoljudnije zemlje na Balkanu i njegove… »

Gojković: Rast i bolji život u 2018.

Danas 14.12.2017
Očuvanje samostalne spoljne politike i regionalne stabilnosti u složenim okolnostima, kao i zadržavanje kursa fiskalne stabilnosti i ekonomskog rasta, su najvažniji zadaci pred Srbijom u 2018. izjavila je predsednica Narodne skupštine Maja Gojković… »

Glasanje po modelu konsenzus minus jedan

Danas 14.12.2017
* Sve članice CEFTA načelno se slažu s predlogom Srbije da se promeni način glasanja, odnosno da se primeni model "konsenzus minus jedan", čime bi se izbegla dosadašnja praksa da jedna država blokira drugu prilikom glasanja o važnim sporazumima… »