Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 14.12.2017

Veća pomoć za prvo dete

Danas 14.12.2017
Skupština Srbija usvojila je Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom kojim je predviđeno povećanje jednokratne pomoći za prvo dete sa 39.000 na 100.000 dinara. Zakonom je proširen obuhvat žena koje imaju pravo na porodiljski dodatak. Pravo… »

Vučić stigao u Havanu

Danas 14.12.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je jutros doputovao u Havanu, sastaće se tokom dana sa predsednikom parlamenta te zemlje Estebanom Lasom, javila je agencija Prensa latina, navodeći da će Vučić do subote boraviti u zvaničnoj posetiti Kubi… »

Šarčević: Škole prikrivaju zaposlene

Danas 14.12.2017
Prosvetni sistem bio truo do granica koje ne mogu da se naslute i zato je potrebno da se potpuno reformiše, ocenio je ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević i izrazio uverenje da će do septembra biti mesta za oko 2.000 novih… »

Obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa sa Izraelom

Danas 14.12.2017
Srbija i Izrael imaju sve razvijenije političke i ekonomske odnose, ocenili su danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam na obeležavanju 25 godina diplomatskih odnosa. Dačić je u Beogradu, na otvaranju… »

Đukić Dejanović: Ne isključujem izbore

Danas 14.12.2017
Ako neprihvatanje tuđih stavova do te mere remeti rad najvišeg zakonodavnog tela, možda Narodna skupština zaslužuje da bude sastavljena od drugačijih personalnih rešenja, pa i drugačijih partijskih opcija, izjavila je ministarka bez portfelja… »

Kuburović: Od hrvatskog ministarstva nije stigao nikakav zahtev

Danas 14.12.2017
Ministarsvo prevde Srbije nije dobilo od hrvatskog ministarstva nikakav zahtev, niti optužni akt, niti predlog za ekstradiciju, pa ne možemo da se izjasnimo o čemu se radi. Ovo je rekla ministarka pravde Nela Kuburović povodom krivičnih prijava… »

Hrkalović: Policija ne ignoriše pretnje Mariniki Tepić

Danas 14.12.2017
Državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Dijana Hrkalović demantovala je danas tvrdnje poslanika Demokratske stranke Balše Božovića da policija ništa ne preduzima povodom pretnji smrću poslanici Mariniki Tepić. Ona je podsetila da je… »

Zatamnjen sajt Otvorenog parlamenta

Danas 14.12.2017
Usvajanje najvažnijeg državnog zakona, republičkog budžeta za 2018. godinu, bez rasprave i vremena da se obrazlože amandmani, predstavlja nastavak urušavanja institucije parlamenta kao najvišeg predstavničkog tela, smatra Centar za istraživanje… »

Očekujte u kampanji udarce ispod pojasa

Danas 14.12.2017
* Klačar: Opozicija će pored lokalnih tema pominjati i vladavinu prava * Anđelković: Negativna kampanja normalna za društva poput našeg. Izvori sa političke scene Srbije nezvanično za Danas komentarišu da će predstojeća kampanja za izbore u… »

Jelica Minić: Palma u skladu sa aktuelnim trendovima u EU

Danas 14.12.2017
Izbor dobitnika nagrade "Najevropljanin", koju, od 2008. godine, potpuno samostalno dodeljuje Prva evropska kuća, pokazuje, nažalost, da je namera organizatora sopstvena promocija u mnogo većoj meri nego što je to promocija evropskih vrednosti . To za… »