Izvor: Danas/Svet arhiva vesti 14.12.2017

Putin: Kijevski nacionalisti mogu da ponove Srebrenicu

Danas 14.12.2017
Nema trke za naoružanje. Amerika ne sme opet da upotrebi nuklearno oružje. Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je na redovnoj godišnjoj pres-konferenciji da će biti samostalni kandidat na izborima za predsednika Rusije. On je još rekao da vidi… »

Poslanici mogu da odbace sporazum Britanije sa EU

Danas 13.12.2017
Parlament Velike Britanije večeras je tesnom većinom izglasao amandman na Zakon o Bregzitu, kojim je Vladi oduzeto pravo da sama odluči kakav će biti konačan dogovor sa EU oko uslova napuštanja evropske zajednice. Amandmanom je predviđeno da… »

Senator optužen za seksualni napad se ubio

Danas 14.12.2017
Nakon optužbi za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, republikanski senator iz Kentakija Den Džonson nađen je mrtav u automobilu. Kako navod BBC, osnovna pretpostavka policije je da je on izvršio samoubistvo jer je pronađen u automobilu parkiranom u… »

Tilerson ublažio stav prema Pjongjangu

Danas 13.12.2017
Sjedinjene Države su "spremne da u bilo kom trenutku razgovaraju" sa Severnom Korejom bez ikakvih preduslova, ali tek nakon "perioda tišine" bez novih nuklearnih i raketnih testova, izjavio je državni sekretar Reks Tilerson. Njegova izjava predstavlja… »

Izrael odgovorio vazdušnim udarima na raketiranje iz Gaze

Danas 14.12.2017
Tri položaja palestinskog islamističkog pokreta Hamas napale su izraelske vazduhoplovne snage u odgovoru na tri rakete ispaljene iz pojasa Gaze na Izrael, saopštila je izraelska vojska. Kako prenose mediji, napadnuto skladište oružja i mesta za… »

Norveška prva u svetu ugasila FM radio

Danas 13.12.2017
Norveška je završila proces digitalizacije radija i tako postala prva zemlja u svetu koja je ugasila nacionalno emitovanje signala putem FM mreže. Digitalizacija koja je počela 11. januara omogućiće bolji kvalitet zvuka, više stanica i funkcija… »

Štrajkovi blokirali Grčku

Danas 14.12.2017
Grčku potresa talas štrajkova i protesta protiv oštrih mera štednje koje je odobrio premijer Aleksis Cipras, a u mirnoj koloni koja je oko podneva krenula prema zgradi atinskog parlamenta, gde poslanici raspravljaju o budžetu za 2018., okupilo se… »

Dizni kupuje Foks od Mardoka

Danas 14.12.2017
Kompanija Volt Dizni preuzeće kompaniju 21st Century Fox od medijskog mogula Ruperta Mardoka, za 52,4 milijarde dolara, prenosi Blumberg. Dizni će tako postati vlasnik čuvenog holivudskog studija 20th Century Fox, zatim udela u Skaju (Sky Plc)… »

OIC: Jerusalim prestonica Palestine

Danas 13.12.2017
Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) usvojile su danas deklaraciju u kojoj priznaju državu Palestinu s Istočnim Jerusalimom kao glavnim gradom. Zemlje članice Organizacije islamske saradnje (OIC) odbacile su danas na vanrednom samitu u… »

Mađarska vlada širi strah i mržnju

Danas 14.12.2017
Vlada Mađarske u oktobru je na adresu gotovo četiri miliona domaćinstava u zemlji poslala upitnike tražeći od ljudi da iznesu svoje poglede o sedam izjava opisujući moje navodne planove o preplavljivanju Evrope, naročito Mađarske, muslimanskim… »