Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 14.12.2017

Putin negira mešanje Rusije u izbore u SAD, nada se "normalizaciji odnosa"

Glas Amerike 14.12.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin odbacio je navode o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore I rekao da takve optužbe šire protivnici Donalda Trampa kako bi umanjili njegov legitimitet. Na redovnoj, godišnjoj, maratonskoj konferenciji za… »

Napad na policijsku akademiju u Mogadišu

Glas Amerike 14.12.2017
Najmanje 18 ljudi je poginulo, a 15 je povređeno u terorstičkom napadu na policijsku akademiju u glavnom gradu Somalije, Mogadišu. Nadležni kažu da je napadač uspeo neopaženo da uđe u policijsku akademiju tokom probe za paradu, jer je bio… »

MFS: Gotovo 7.000 Rohindži ubijeno u prvom mesecu vojne akcije

Glas Amerike 14.12.2017
Lekari bez granica saopštili su da je najmanje 6.700 Rohindža muslimana ubjeno u prvom mesecu brutalnog vojnog slamanja Rohindža pobunjenika. Međunarodna grupa za pomoć, sa sedištem u Ženevi, često poznata po svom francuskom akronimu MFS… »

Makroekonomija stabilna, ali krhka, rast privrede skroman

Glas Amerike 14.12.2017
U privredi Srbije u 2017. godini ostvaren je značajan napredak ka uspostavljanju makroekonomske stabilnosti, ali je privredni rast skroman, a izostale su i znatnije reforme, zaključci su najnovijeg broja Kvartalnog monitora. Jačanje makroekonomske… »

Agencija za borbu protiv korupcije dobija zakon i direktora do kraja godine

Glas Amerike 14.12.2017
Očekuje se da će Nacrt novog zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije biti gotov do kraja godine, a razlog zbog čega to još nije učinjeno je bio zastoj u radu radne grupe, rekla je Ministarka pravde Nela Kuburović. "Radna grupa kojom je… »

CPJ: Rekordan broj - 262 novinara u zatvorima

Glas Amerike 14.12.2017
Širom sveta, u zatvorima se nalazi 262 noinara, od kojih je 194, odnosno 74 odsto, optuženo za rad protiv države, a više od polovine uhapšenih je u Turskoj, Kini i Egiptu. Ovaj broj u 2017. predstavlja novi "crni rekord, kaže se u godišnjem… »

Protest CRTA-e zbog urušavanja parlamenta

Glas Amerike 14.12.2017
Nevladina organizacija CRTA u četvrtak je zamračila svoj sajt Otvoreni parlament u znak protesta zbog urušavanja institucije Narodne skupštine Srbije kao najvišeg predstavničkog tela u zemlji, posebno posle, kako se kaže u saopštenju, zloupotreba… »

Darmanović: Crna Gora zabrinuta za mirovni proces na Bliskom istoku

Glas Amerike 14.12.2017
Šef crnogorske diplomatije, Srđan Darmanović, saopštio je da je Crna Gora zabrinuta zbog najnovijih događaja i mogućih posljedica po mirovni proces na Bliskom istoku, prenosi portal RTCG. Odgovarajući na pitanje o stavu Crne Gore po pitanju… »

SAD: Iran snabdeo oružjem pobunjenike u Jemenu

Glas Amerike 14.12.2017
Sjedinjene Države su u četvrtak prvi put predstavile delove, kako su saopštile, iranskog oružja kojim su snabdeveni pripadnici pobunjeničkog plemena Huti u Jemenu, navodeći da je reč o čvrstom dokazu da je Teheran kršio rezolucije Ujedinjenih… »

SAD ukidaju regulativu neutralnosti interneta

Glas Amerike 14.12.2017
Američka Federalna komisija za komunikacije (FCC) u četvrtak je ukinula pravila "neutralnosti interneta", uvedena pre dve godine za vreme Obamine administracije, koja su garantovala jednaki pristup internetu. Umesto toga prihvaćena je politika koja će… »