Izvor: InfoKG arhiva vesti 14.12.2017

Kragujevac potpisnik Sporazuma za unapređenje naplate poreza na imovinu

InfoKG 14.12.2017
U okviru “Programa reformi poreza na imovinu”, Kragujevac je na 45. Skupštini Stalne konferencije gradova i opština, pod nazivom “Strateški razvoj lokalne samouprave“, potpisao Sporazuma o sprovođenju paketa podrške za unapređenje naplate… »

GV: Zaposlenima u kragujevačkim javnim preduzećima 36.000 po godini staža

InfoKG 14.12.2017
Gradsko veće na današnjoj sednici donelo je zaklјučak kojim preporučuje nadzornim odborima javnih preduzeća i skupštinama privrednih društava, čiji je osnivač grad Kragujevac, da u cilјu racionalizacije zaposlenih do kraja tekuće godine… »

Karavan igre: Projekcije filmova, predstave, baletski gala koncert u Teatru

InfoKG 14.12.2017
Karavan igre stiže u Kragujevac, a tim povodom u Knjaževsko-srpskom teatru sutra i u subotu biće održani projekcije filmova, otvoreni čas baleta, predavanje, predstave, kao i baletski gala koncert. Cilј ovog projekta je da kroz filmske programe… »

Hapšenje i u Kragujevcu zbog krijumčarenja migranata

InfoKG 14.12.2017
Na području Beograda, Kragujevca, Aranđelovca i Rume uhapšeno je sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe od marta do juna ove godine omogućili tranzit i nedozvolјen boravak na teritoriji Srbije za više od 100… »

Res publika: Netransparentan postupak pripreme Lokalnog antikorupcijskog plana

InfoKG 14.12.2017
U Udruženju Šumadijski centar za građanski aktivizam „Res publika“ tvrde da je postupak u kom je pripreman Lokalni antikorupcijski plan grada Kragujevca netransparentan, kao i da u prilog tome govori činjenica da su jučerašnjoj javnoj raspravi… »

Edukacija osnovaca: Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu igračke!

InfoKG 14.12.2017
U cilju edukacije osnovaca o opasnostima i mogućim posledicama usled neispravnog rukovanja pirotehničkim sredstvima u Osnovnoj školi “Radoje Domanović” održana je tribina pod nazivom “Igraj se bezbedno - petarde, rakete i vatromet nisu… »

Udruženje “Sveti Vasilije Veliki“ primer dobre prakse u radu sa decom sa smetnjama u razvoju

InfoKG 14.12.2017
Porodice dece sa smetnjama u razvoju i invaliditetom su u lošem materijalnom stanju, a ovi mališani se često suočavaju i sa problemima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. To su rezultati sveobuhvatne analize položaja dece sa smetnjama u razvoju i… »

Borba za zaštitu ljudskih prava i u Kragujevcu

InfoKG 14.12.2017
U Srbiji je potreban dodatni aktivizam po pitanju ne samo zaštite ljudskih prava, već i podizanja svesti građana i socijalnih grupa o njihovim pravima i značaju borbe za njihovu zaštitu. To je jedan od zaključaka okruglog stola na temu ljudskih… »

Koncert Killah Tofu u SKC-u

InfoKG 14.12.2017
Koncert Killah Tofu biće održan sutra od 22 časa u Kontakt galeriji Studentskog kulturnog centra. Cena ulaznice je 200 dinara. “Music must be interesting and dangerous” je moto trija koji čine Aaron Steiner (klavijature, sintisajzeri), Michael… »

Novogodišnji koncert Kragujevačkog simfonijskog orkestra u Drugoj gimnaziji

InfoKG 14.12.2017
Kragujevački simfonijski orkestar održaće novogodišnji koncert sutra od 20 časova u holu Druge kragujevačke gimnazije. Publika će biti u prilici da uživa u delima Betovena i Mocarta. Na koncertu će nastupiti solisti Marko Josifoski (violin)… »