Izvor: N1 Info/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.12.2017

NASA i Google: Otkrivena osma planeta u sistemu Keplera-90

N1 Info 14.12.2017
Američka svemirska agencija NASA otkrila je, u saradnji s kompanijom Google, osmu planetu u dalekom sunčevom sistemu, jedinom koji po broju planeta za sada odgovara našem. Planetu nisu otkrili ljudi, već mašine, a NASA i Google su zajedno objavili to… »

Ukinuta pravila o takozvanoj neutralnosti interneta u SAD

N1 Info 14.12.2017
Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) izglasala je ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta uvedenih u vreme predsednika Baraka Obame kojim je garantovan jednak pristup internetu. Odluka je… »

Posle šest meseci u svemiru, vratila se trojica astronauta

N1 Info 14.12.2017
Trojica astronauta vratila su se na Zemlju posle gotovo šest meseci provedenih na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Ruska kapsula Sojuz sa trojicom astronauta - Rendijem Bresnikom iz američke svemirske agencije NASA, Rusom Sergejom Rjazanskim i Paolom… »

Počeo Festival nauke

N1 Info 14.12.2017
Festival nauke počeo je danas na Beogradskom sajmu sa 55 postavki i četiri izložbe. Taj festival koji se priredjuje po 11. put, i trajaće četiri dana, do nedelje, 17. decembra. Centralna tema ovogodišnjeg Festivala nauke je "Pokret", uz naučni… »