Izvor: Niške vesti/Regioni arhiva vesti 14.12.2017

Šestoro povređeno u udesu u Nišu od kojih troje dece

Niške vesti 14.12.2017
Do sudara je najverovatnije došlio usled sustizanja, te prilikom kočenja pred semaforom kada je automobil marke BMW naleteo Na “jugo 45,, a potom oštetio i ,,fiat stilo”. Prilikom sudara povređeno je šest osoba među kojima troje dece od kojih i… »

Stari Niš: Banovski stanovi

Niške vesti 14.12.2017
Ova izuzetna zgrada izgrađena je 1938. godine na Sinđelićevom trgu, odmah do suda (sreza u to vreme), na raskrsnici sa ulicom Ćirila i Metodija. Zgradu je u stilu Moderne projektovao arhitekta V. Tatarinov, koji je projektovao i zgradu Pozorišta.… »

GO Palilula podržala film o Desku Stanojeviću

Niške vesti 14.12.2017
„Podržaćemo u zakonskim okvirima snimanje filma o našem legendarnom glumcu, legendarnom Palilulcu, Desimiru Desku Stanojeviću. Ovu priliku smo iskoristili i da dogovorimo planove za naredni period i nadam se da ćemo dati mali doprinos u očuvanju… »

Nišlijke u Prvoj ligi centralne Srbije

Niške vesti 14.12.2017
Pobednička ekipa DŠK „OSNOVAC“, nastupala je u sastavu, Dinić Anđela, državna prvakinja za šesti razred, Stevanović Jelena, državna prvakinja za osmi razred i Pavlović Andrea, državna vice prvakinja za sedmi razred. “Dečiji šahovski klub… »

NOVOGODIŠNJI KONCERT: Najveći muzički spektakl IKADA u Nišu!

Niške vesti 14.12.2017
Desetog januara, nastupajuće 2018. godine, u hali „Čair“ od 20 sati održaće se tradicionalni Novogodišnji koncert Omladinske filharmonije „Naissus“ sa solistima. Maestro Zoran Andrić ovaj koncert najavljuje kao muzički spektakl, jer će… »

Neobarokna zgrada Južnomoravske banke

Niške vesti 14.12.2017
Zgrada Južnomoravske banke u Nišu podignuta je verovatno oko 1920. godine na Obilićevom vencu br. 18. Kako ističe Danica Janić „šemu glavnog fasadnog plana ističe centralni vertikalno izraženi rozalit sa ulaznim portalom, balkonom, timpanonom i… »