Izvor: Nova energija/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 14.12.2017

Tajni iPhone kodovi za koje mnogi nikad nisu čuli

Nova energija 14.12.2017
Premda se radi o postavkama koje mnogi od nas nisu ni sanjali da će im zatrebati, tajne šifre na iPhoneu oduvek su bile super stvar zato jer ih zna mali broj ljudi. Neke od tajnih kodova omogućavju vam hrpu zanimljivih i čudnih stvari. Ovo je sedam… »

Norveška prva zemlja u svetu koja je isključila FM radio

Nova energija 14.12.2017
Norveška je završila prelazak na digitalni radio (DAB), i tako uprkos neslaganjima, postala prva zemlja u svetu koja je isključila nacionalno emitovanje na FM-u. U skladu sa prethodno usvojenim rasporedom, najseverniji regioni i teritorija Svalbard na… »

On ima samo šest godina i jedan je od najuticajnijih Jutjubera današnjice!

Nova energija 14.12.2017
Šestogodišnji dečak, voditelj popularnog YouTube kanala Ryan ToysReview već je multimilioner. On je zauzeo osmo mesto na listi Jutjubera koji su najviše zaradili u 2017. godini, a prema podacima na Forbsu, njegova zarada je 11 miliona dolara. Kanal… »

Aplikacija koja opominje putnike u prevozu da ustanu trudnicama!

Nova energija 14.12.2017
U Japanu je počelo testiranje nove aplikacije koja će omogućiti trudnicama da nađu slobodno mesto u prepunoj tokijskoj podzemnoj železnici. Aplikacija je osmišljena tako da privuče pažnju putnika koji su uvek udubljeni u svoje telefone i ne vide… »