Izvor: OK radio arhiva vesti 14.12.2017

Produžen pritvor niškom gradskom većniku

OK radio 14.12.2017
Gradskom većniku B. K. (27), koji je uhapšen pre dva dana zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem, Osnovno javno tužilaštvo u Nišu produžilo je pritvor na 30 dana, rekli u za Betu u tom tužilaštvu. Prema navodima… »

Skupština Vranja odlučuje o budžetu

OK radio 14.12.2017
Deveta sednica Skupštine Vranja u ovom sazivu zakazana je za petak 15. decembar, a glavna tačka dnevnog reda je rasprava o budžetu za 2018. godinu. Na dnevnom redu će se naći i tačka koja se tiče kapitalnih investicija, ali i izveštaj o izvršenju… »

Usvojen kodeks ponašanja gradskih činovnika

OK radio 14.12.2017
Gradsko veće Vranja usvojilo je u četvrtak kodeks ponašanja službenika i nameštenika lokalne samouprave, kojim se želi približiti rad službi i organa Grada stavrnim potrebama građana. Kodeks je jedna od novina koje donosi Zakon o zaposlenima u… »

Muškarac (61) sačmarom sebi pucao u grudi

OK radio 14.12.2017
D. Đ. je hitno prebačen i operisan u niški Klinički centar. D.Đ. (61) iz Kuršumlije zadobio je povrede grudnog koša opasne po život, kada je sačmarom sebi pucao u grudi. Kako je potvrđeno, D.Đ. je pokušao da izvrši samoubistvo u porodičnoj… »

Raj postoji: Neurohirurg iskusio život posle smrti?

OK radio 14.12.2017
Pitanje da li postoji život posle smrti jedna je od najvećih misterija. S vremena na vreme se pojave ljudi koji tvrde da imaju odgovor na to pitanje. Jedan od njih je neurohirurg Eben Aleksander. On je napisao knjigu o svom iskustvu koju je nazvao… »

Nu: Veliko interesovanje za književnu koloniju

OK radio 14.12.2017
U prepunoj sali Gimnazije u Vranju u sredu su se pred publikom našli afirmisani pisci i scenaristi trenutno najgledanije serije „Senke nad Balkanom“, Dejan Stojiljković i Vladimir Kecmanović. Vrlo intrigantna priča o preplitanju malo poznatih… »

Kanada: Srušio se avion sa 25 ljudi, nema poginulih

OK radio 14.12.2017
Avion kompanije "Vest vind", sa 25 putnika i članova posade, srušio se ubrzo posle poletanja, a prema izveštajima lokalnih medija, tom prilikom niko nije poginuo. Avion kompanije "Vest vind", sa 25 putnika i članova posade, srušio se ubrzo posle… »

Mihajlović: Dva miliona kvadrata za stanovanje pripadnika snaga bezbednosti

OK radio 14.12.2017
Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će za nedelju dana radna grupa koja se bavi građevinskim delom u vezi sa izgradnjom stanova za pripadnike vojske, policije i BIA predložiti lokacije… »

Nova godina: Makedonci i Bugari masovno u Vranju

OK radio 14.12.2017
Iako u Vranju neće biti organizovanog dočeka Nove godine na otvorenom, veliko je interesovanje Bugara i naročito Makedonaca za provod u najluđoj noći u našem gradu. Prema preliminarnim podacima iz vranjskih ugostiteljskih objekata, na osnovu… »

Posle godinu dana optužnica za silovanje

OK radio 14.12.2017
Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužnicu protiv Marka Cvetkovića (22) iz sela Ružić kod Vladičinog Hana zbog opravdane sumnje da je silovao maloletnu komšinicu 1. januara ove godine. Nakon skoro godinu dana istrage podignuta je… »