Izvor: Politika arhiva vesti 14.12.2017

Vozilo interventne uletelo u izlog u centru Niša

Politika 14.12.2017
NIŠ – U saobraćajnoj nezgodi koja se večeras dogodila u Dušanovoj ulici u Nišu povređeni su policijski službenik Policijske uprave u Nišu, koji je upravljao službenim vozilom i vozač „reno megana” niških registarskih oznaka. Do nezgode je… »

Četvoro mrtvih u sudaru voza i školskog autobusa u Francuskoj

Politika 14.12.2017
PERPINjAN – U sudaru voza i školskog autobusa koji se dogodio danas na jugoistoku Francuske četiri osobe su poginule, a sedam je teško povređeno, javljaju izvori bliski istrazi. Nastradali su putnici autobusa koji je prevozio đake uzrasta između… »

Uhapšeni zbog krijumčarenja 119 migranata

Politika 14.12.2017
Sedam uhapšenih, troje u bekstvu. – Za „uslugu” ilegalnog prolaska kroz Srbiju naplaćivali 280 evra po osobi. Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal pripadnici Stalne udarne grupe za suzbijanje krijumčarenja ljudi su uhapsili sedam… »

Ribolovci upozoravaju: Drastično smanjen riblji fond u Srbiji

Politika 14.12.2017
Osim, ilegalnog i prekomernog ribolova uništena su brojna staništa za mrest riba, zbog regulacije reka i izgradnje malih hidrocentrala. VVF i Ujedinjeni ribolovci Srbije upozorili su danas na posledice neodgovornog korišćenja ribe u Srbiji, pre svega… »

Niš: Kontrolor isprskao suzavcem putnika u gradskom autobusu

Politika 14.12.2017
NIŠ – Jedan od kontrola gradskog prevoza isprskao je jutros putnika suzavcem u autobusu na liniji Njegoševa-Donji Komren, izjavio je direktor niške Direkcije za javni prevoz Saša Petronijević. On je za Betu rekao da je „putnik koji nije imao… »

Apel građanima da kupuju jelke sa busenom

Politika 14.12.2017
Javno preduzeće Srbijašume apelovalo je na građane da za predstojeće praznike kupuju jelke sa busenom kako bi se sprečila nekontrolisana seča mladih četinarskih stabala. U saopštenju tog javnog preduzeća, koje je potpisao direktor Igor… »

Najmanje 6.700 Rohingja ubijeno u Mjanmaru

Politika 14.12.2017
ŽENEVA - Međunarodna humanitarna organizacija Lekari bez granica (MSF) objavila je danas izveštaj u kom se navodi da je najmanje 6.700 Rohingja muslimana poginulo između avgusta i septembra, posle izbijanja nasilja u Mjanmaru. MSF navodi da je… »

AMSS: Kamioni na granici sa Hrvatskom čekaju četiri sata

Politika 14.12.2017
Kamioni i šleperi čekaju četiri sata na izlazu iz Srbije prema Hrvatskoj na graničnom prelazu Batrovci, saopštio je Auto-moto savez Srbije, pozivajući se na podatke granične policije. AMSS je naveo da su kolovozi mokri i savetovao vozačima da u… »

Kuburović: Za pola godine 7.500 nasilnika udaljeno od žrtvi

Politika 14.12.2017
Za šest meseci primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici hitne mere su izrečene u blizu oko 7.500 slučajeva, izrađeno je više od 4.000 individualnh planova za štitu žrtve, a razmatrano je ukupno više od 20.000 slučajeva nasilja među… »

Dodik: Obustavljamo pripreme za ulazak BiH u NATO

Politika 14.12.2017
Tokom posete Vulina Banjaluci, najavljen remont tenkovskih i avionskih motora iz Srbije u RS, kao i mogućnost da kapital iz Srbije uđe u privatizaciju namenske fabrike na Palama. Od našeg stalnog dopisnika ​Banjaluka – Obustavićemo sve aktivnosti… »