Izvor: Politika arhiva vesti 14.12.2017

Kasapinu iz Batajnice povećana kazna na osam godina zatvora

Politika 14.12.2017
Apelacioni sud u Beogradu povećao je za tri godine kaznu Petru Živkoviću (66) i pravosnažno ga osudio na osam godina zatvora jer je 16. februara 2015. godine u Batajnici iskasapio Stevana Katilovića (35), nanevši mu više telesnih povreda, među… »

Ubio se senator iz Kentakija optužen za seksualno uznemiravanje

Politika 14.12.2017
VAŠINGTON - Republikanski senator iz Kentakija, Den Džonson, optužen za seksualno uznemiravanje tinejdžerke, pronađen je mrtav pored svog automobila i veruje se da je izvršio samoubistvo. Džonson (57) je pronađen sa jednom prostrelnom ranom. Prema… »

Dačić: Po pitanju Jerusalima Srbija ostaje pri principijelnom stavu

Politika 14.12.2017
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu, povodom odluke SAD da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela, da je to „veoma osetljivo pitanje”, da sukob Izraelaca i Palestinaca dugo traje, i da je potrebno da se „kroz dijalog… »

Vulin u Banjaluci: BiH poštujemo, RS volimo

Politika 14.12.2017
BANjALUKA - Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti BiH, razgovarao je danas u Banjaluci sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodik, koji je tom prilikom istakao da ga raduje čvrst stav Srbije da poštuje… »

Jednodnevni generalni štrajk u Grčkoj zbog mera štednje

Politika 14.12.2017
ATINA - Grčki radnici počeli su danas 24-časovni generalni štrajk zbog mera štednje, pa su mnoge ustanove i javne službe zatvorene ili rade na minimalnom nivou, dok je prevoz trajektom do ostrva i sa ostrva obustavljen. Na današnji štrajk pozvali… »

Šestoro povređeno u sudaru u Nišu, među njima i beba

Politika 14.12.2017
NIŠ – U sudaru dva vozila koji se danas pre podne dogodio na Bulevaru Nemanjića u Nišu lakše je povređeno šest osoba, među kojima je i dvomesečna beba i dvoje dece starosti 11 i 15 godina, rečeno je u Hitnoj pomoći u Niš. Kako je rečeno… »

U Srbiji vežba NATO-a u reagovanju na vanredne situacije

Politika 14.12.2017
Pripremili smo nacrt Strateških smernica za informisanje javnosti o procesu saradnje Srbije i NATO kroz program Partnerstvo za mir, koji će uskoro biti upućen na usvajanje Vladi Srbije, kaže Branimir Filipović. Srbija će, kako je najavljeno, prvi… »

Počeo Festival nauke na Beogradskom sajmu

Politika 14.12.2017
Jedanaesti Festival nauke, pod sloganom „Jedan na jedan”, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, a ministar prosvete Mladen Šarčević otvarajući Festival najavio je da će sledeće godine biti otvoreno još centara za promociju nauke gde će mladi… »

Policija radi na identifikaciji aktera nereda na derbiju

Politika 14.12.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova, po nalogu nadležnog tužilaštva, radi na identifikaciji osoba koje su učestvovale u incidentima tokom fudbalske utakmice između FK Partizan i FK Crvena zvezda, saopšteno je iz MUP-a Srbije. U tučama je povređeno… »

EP podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu

Politika 14.12.2017
STRAZBUR – Evropski parlament je na plenarnoj sednici u Strazburu, u tematskoj raspravi, podržao ulazak Hrvatske šengensku zonu. To bi se, prema očekivanju hrvatskih evroparlamentaraca moglo dogoditi već 2019. godine, prenose hrvatski mediji… »