Izvor: Politika arhiva vesti 14.12.2017

Uhapšena dva novinara Rojtersa u Mjanmaru

Politika 14.12.2017
NEJPJIDO - Policija u Mjanmaru uhapsila je dva novinara britanske agencije Rojters - Va Lonea i Kjav Soe Oa, saopštila je vlada te zemlje. Kako navodi britanska agencija, novinari su izveštavali o vojnoj akciji protiv pripadnika muslimanske manjine… »

Sprečeno krijumčarenje 100.000 veterinarskih vakcina

Politika 14.12.2017
Srpski carinici su sprečili krijumčarenje 100.000 veterinarskih vakcina za imunizaciju peradi protiv ptičjeg virusa i bronhitisa iz Mađarske, saopštila je danas Uprava carina. Vakcine su pronađene u automobli mađarskih registracija, na ulaznoj… »

Đukić Dejanović: Žene odlučuju, država stvara uslove

Politika 14.12.2017
Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku, Slavica Đukić Dejanović, kaže da bi izmenjena Strategija za podsticanje rađanja trebalo da obezbedi da se tačno zna ko koji zadatak treba da izvrši, koliko se vremena planira… »

Danas formiranje vlasti u srpskim opštinama na KiM

Politika 14.12.2017
Svih deset gradonačelnika sa Srpske liste na lokalnom nivou sprovodiće politiku koja se sprovodi i na parlamentarnom nivou, kaže Igor Simić. Kosovska Mitrovica – Konstitutivne sednice lokalnih skupština biće održane danas u sedam od deset… »

Svetski mediji: Krvava derbi bitka u Beogradu

Politika 14.12.2017
Svetski mediji u izveštajima iz Beograda sa 156. večitog derbija između Partizana i Crvene zvezde apostrofirali su scene navijačkog nasilja i podsetili da su problemi na tribinama redovna pojava još iz vremena raspada nekadašnje Jugoslavije. Naslovi… »

Tramp poništio još jednu Obaminu odluku –ukinuti propisi o neutralnosti interneta

Politika 14.12.2017
NjUJORK – Američka Savezna komisija za komunikacije (Federal Communications Commission - FCC) izglasala je danas ukidanje pravila o takozvanoj neutralnosti interneta, uvedenih u vreme predsednika Baraka Obame, kojim je garantovan jednak pristup… »

Vučić: Radićemo na razvoju ekonomskih odnosa sa Kubom

Politika 14.12.2017
HAVANA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Kuba uvek prema Srbiji iskazivala izrazito prijateljski stav, kao i da je i Srbija uvek podržavala Kubu i da će obe nastaviti tako da se ponašaju, s tim što će akcenat u… »

Unutrašnji dijalog o Kosovu – šta predlažu sportisti

Politika 14.12.2017
Predstavnici sportskih institucija zatražili su od Vlade Srbije da umesto preporuke donese obavezujuće uputstvo o načinu ponašanja srpskih sportista na takmičenjima na kojima učestvuju i sportisti Kosova. Na okruglom stolu sportskih institucija u… »

Marović od Mujovića tužbom potražuje 890.000 evra

Politika 14.12.2017
PODGORICA - Bivši funkcioner Demokratske partije socijalista Svetozar Marović podneo je tužbu protiv Podgoričanina Veselina Mujovića kojom traži naknadu štete u iznosu 890.000 evra. Marović je u tužbi naveo da je Mujović taj novac od njega uzeo… »

Krvava borba za prevlast na Partizanovoj južnoj tribini

Politika 14.12.2017
U brutalnim incidentima na derbiju povređeno 20 osoba. – Privedenidržavljani Hrvatske, Rusije, Grčke i Bugarske. – Engleski mediji opisali sukobe kao građanski rat. Jedan od najbrutalnijih sukoba navijača na srpskim stadionima desio se preksinoć… »