Izvor: Politika arhiva vesti 14.12.2017

Hoće li se Zrenjanin opet zvati Petrovgrad

Politika 14.12.2017
Inicijativu udruženje koje nosi staro ime želi da realizuje povodom 100-godišnjice prisajedinjenja Vojvodine Srbiji. ​Zrenjanin – Da grad na Begeju nosi ime Petrovgrad odraz je vekovne težnje Srba sa ovih prostora, da posle svega što su o kroz… »

Srpska jabuka razdora u sporu Kazahstana i Rusije

Politika 14.12.2017
Rusi najavili da će ograničiti uvoz voća i povrća iz Kazahstana jer su im podmetali jabuke navodno uzgajane u našoj zemlji i Moldaviji. Srpska jabuka ponovo je u centru trgovinskog skandala. Ovoga puta pominje se kao „jabuka razdora” u sporu… »

Novi Sad će prodavati socijalne stanove

Politika 14.12.2017
Stanovi će moći da se kupe jednokratnom isplatom ili u najviše 240 mesečnih rata, bez učešća. - Kupoprodajna cena biće utvrđena na osnovu cene izgradnje. Novi Sad – Skupština Novog Sada odlučivala je o stambenoj podršci građanima koji sebi… »

Putovanje kroz ledena doba i trka sa životinjama

Politika 14.12.2017
Izazovi i nauka udružili snage na jedanaestoj smotri koja će trajati do nedelje na beogradskom sajmu u halama 7, 8, 9 i 5. Trka sa virtuelnim životinjama, emotivni robot, vrteška za kosmonaute, ledeno doba... Izazovi i nauka udružili su snage na… »

Sodoma i Gomora u Londonu

Politika 14.12.2017
Predstava „Edvard II” nova premijera Novosadskog pozorišta. - Povratak na scenu Zoltana Puškaša i Andree Jankovič. Novi Sad - Predstava „Edvard II, njegova nemirna vladavina i žalosna smrt”, koju po tekstu Kristofera Marloa režira Robert… »

Đurić: Konstituisanjem opština stvoren savršen uslov za formiranje ZSO

Politika 14.12.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić ocenio je da su se nakon današnjeg konstituisanja opštinskih vlasti u srpskim sredinama u kojima su izabrani predstavnici Srpske liste preuzeli mandate stvorili savršeni uslovi za formiranje… »

Bojić: Prvi put u Srbiji pacijentu ugrađeno veštačko srce

Politika 14.12.2017
Za razliku od mehaničkog, koje se do sada ugrađivalo, totalno veštačko srce ima levu i desnu komoru, zaliske i svoj metod funkcionisanja. U Institutu za kardiovaskularne bolesti „Dedinje” urađena je prvi put u Srbiji ugradnja kompletnog… »

Stojan Novaković i njegovo doba

Politika 14.12.2017
Dokumentarna izložba „Stojan Novaković i njegovo doba” čiji su autori akademik Mihailo Vojvodić i Aleksandar Marković, iz Arhiva Srbije, predstavljena je u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti. Postavka na kojoj je prikazano 220… »

Muzičkoj školi u Grockoj ime pijanistkinje Nevene Popović

Politika 14.12.2017
Osnovna muzička škola „Nevena Popović” u Grockoj svečanim koncertom obeležila je svoje ime i podsetila na značajnu ličnost i delo proslavljene srpske pijanistkinje. Škola koja postoji tek nešto više od dve decenije po rezultatima je na… »

Jelke stižu i brzom poštom

Politika 14.12.2017
U rasadnicima primetno manje interesovanje za četinare koji su deo novogodišnjeg dekora, ali je sve je traženija Pančićeva omorika sa busenom, koju na proleće mnogi sade u dvorištu. Poslednjih nekoliko godina jenjava potražnja za jelkama jer su… »