Izvor: Politika arhiva vesti 14.12.2017

Miodrag Kostić većinski vlasnik slovenačke Gorenjske banke

Politika 14.12.2017
Slovenački mediji javljaju da je njegova AIK banka kupila dodatnih 55 odsto udela ove banke. AIK banka biznismena Miodraga Kostića postala je većinski vlasnik slovenačke Gorenjske banke s udelom od oko 75,99 odsto, javljaju slovenački mediji. Kostić… »

Jedna ideja pčelara pretvorila u biznismena

Politika 14.12.2017
Manifestacija u hotelu „Zira” trajaće još danas i sutra, a svoja iskustva posetiocima će predstaviti šezdesetak preduzetnika. Od svake strasti i ljubavi može da se zaradi – uverena je Lidija Vuletić. I ona ne priča napamet, već iz sopstvenog… »

Zvezda obeležila uspešnu 2017. godinu

Politika 14.12.2017
Fudbalski klub Crvena zvezda obeležio je večeras uspešnu 2017. godinu u kojoj su crveno-beli prvi put posle 25 godina izborili proleće u Evropi. Na svečanosti u hotelu Hajat okupili su se rukovodstvo kluba, prvotimci, stručni štab, legende… »

Srušen mini tržni centar u Kraljice Marije

Politika 14.12.2017
Mustru da privremene objekte podignute na javnoj površini poruši i prostor vrati komšijama grad je primenio i u Ulici kraljice Marije. Mini tržni centar gotovo da je uklonjen i to na inicijativu stanara okolnih zgrada, tvrdi gradski urbanista Milutin… »

Sva lica srpskog diplomate Nušića

Politika 14.12.2017
Povodom predstavljanja izložbe „Sva lica srpskog diplomate Nušića”, prve iz ciklusa „Znamenite srpske diplomatske porodice”, u Kući kralja Petra upriličen je kulturno-muzički program. Učestvovali su učenici Muzičke škole „Dr Vojislav… »

Brnabić: Zvezde su se poklopile, šansa da rešimo važna pitanja u 2018.

Politika 14.12.2017
Predsednica vlade Srbije Ana Brnabić kaže da je optimista za narednu godinu kada je reč o Srbiji i njenom ekonomskom razvoju jer imamo preduslove za uspeh u 2018. godini. „Završavamo godinu sa povećanjem penzija i plata u javnom sektoru… »

Najmanje jedna osoba ubijena u dva napada u Mastrihtu

Politika 14.12.2017
MASTRIHT – U dva napada nožem, koja su se dogodila gotovo u isto vreme u Mastrihtu, najmanje jedna osoba je ubijena, a nekoliko izbodeno, javlja Rojters pozivajući se na lokalne medije. Kako navode tamošnji mediji, napadi su se dogodili oko 100… »

Otkrivena osma planeta u dalekom sunčevom sistemu

Politika 14.12.2017
KEJP KANAVERAL – Američka svemirska agencija NASA otkrila je, u saradnji s kompanijom Gugl, osmu planetu u dalekom sunčevom sistemu, jedinom koji po broju planeta za sada odgovara našem. Planetu nisu otkrili ljudi, već mašine, a NASA i Gugl su… »

Evropski parlament neće menjati giros i kebab

Politika 14.12.2017
Poslanicima u Strazburu nedostajala tri glasa da zabrane fosfatni aditiv u specijalitetima od čije prodaje živi 200.000 ljudi. Od našeg dopisnika Atina – Giros i kebab su spaseni. Nacionalni specijalitet Grčke je za sada odoleo evropskim pravilima i… »

Srbi vole da budu sarkastični

Politika 14.12.2017
Naš istaknuti slavista u SAD priredio antologiju srpske satire na engleskom jeziku. U SAD se nedavno na engleskom jeziku pojavila antologija „Srpska satira i aforizmi” (New Avenue Books, Middletown, 2017), koju je sačinio univerzitetski profesor… »